reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Jejku to mój chudzina na samej piersi przez miesiąc przybrał ok 750 gr. Bo na początku przybierał 150 na tydzień a teraz 210. Waga wypisowa 3200 teraz ok 3950Jaguś i jak tam delicol? Pomógł coś? Ja dziś jeszcze jedna próba z biogaja. Jak będzie gorzej to włączę delicol.

reklama
Ja mam wizyte w piatek na 6cio tygodniowy check up i sie okaze jak z ta waga... a stresa mam na maxa bo pisalam juz wczwsniej ze z cyca je po 3-5 min max :( i musialam butle podłączyć (z moim mlekiem) bo nie wiedzialam ile faktycznie zjada. Ostatnie sprawdzenie wagi bylo w 4 tyg. i mała wazyla 4860 a waga z wypisu 3800, wiec przybrala 1.06kg czyli w normie... ale z tym jedzeniem potem byly u nas jeszcze wieksze cyrki.
Lekarka mi mowila ze normy przybierania to 150-250g na tydzien. Ale wiadomo ze to u kazdego inaczej.
Mi kuba przybieral na cycu 1.5kg na miesiac i nikt nie miwil ze za bardzo tyje a nawet lekarka powiedziala ze widocznie mu tyle potrzeba skoro tyle wypija i ze przrciez odchodzac takiego dzieciatka nie bedziemy...

U nas dziś położna też ważyła Szymonka i od ostatniego ważenia 11 dni temu przybrał 740 g. Ogólnie od wypisu (dokładnie 3 tygodnie temu) 1240 g. Na piersi. Cieszę się, bo się martwiłam o kaloryczność pokarmu.
Od wczoraj biogaia i delicol, na razie nic nie mogę powiedzieć. Wieczór i noc koszmarne, krzyczał strasznie, w taki szał wpadał, mam nadzieję, że to się nie będzie powtarzało.
Kiedy Wasze Maluchy miały skoki? Może to to, bo już sama nie wiem :-(

Anbas - no wlasnie ja sie śmieje ciekawe jak mam wiecej przepajac jak to złudne zaspokojenie głodu przecież zje 80 a nie 120 to mi będzie ci 1,5 kwilil a nie daj dziecku jeść no jak skoro on chce

No właśnie Pustiszi, jak masz mu ograniczać jedzenie? Mój np. jak jest głodny to tak się drze, że od razu wiadomo, o co mu chodzi. Jakbym mu nie dała, to się nie uspokoi. A potrafi drzeć się, jak mu nawet 10 ml brakuje do pełnego brzuszka (sprawdzone w czasach karmienia odciąganym mlekiem z butli).

U nas Maciek przy wypisie miał 3.080, po miesiącu - 4.300. Nic nam lekarka nie mówiła, że przytył za dużo.

Mi powiedziała ze wg tych skali czy siatek jest za dużo i to może mieć wpływ na wzdecia bo brzuch nie wyrabia

Wiecie co odczytałam ze zaparcia mogą byc po przedawkowaniu d3 a ja chyba mu przedawkowalam Polożna mówiła ze niska dawka dawać 2 ale ja np jak kropla spadła na usta to dawałam druga do środka a ta pierwsza umazany do okola ust oooooooho bąk idzie niech już ta kopka wyjdzie matulu !!!!!!

PUSTISZI u nas jak nie ma wskazan i karmi sie MM to witamin sie nie podaje bo w mm juz sa. Ja to mysle ze wzdecia sa od "za mocnej" mm dla brzusia
ANBAS u mojej kolezanki od urodzenia dziecko je 5 min i spi po kilka godz. Ladnie przybiera. Jej cora ssie intensywnie i nie robi takich przystankow jak np Laura

u mnie przytył dokładnie 800g ale to było ważenie tydzień temu, jak miał 3 tygodnie, bo 3600 waga urodzeniowa, a jak miał 3 tygodnie to 4400, więc sądzę, że skoro mniej więcej 50g na dzień tyje, to będzie już jakieś 1200g więcej w miesiąc i tylko na piersi jest i uwaga - je góra 8-10 minut z przerwami, a najczęściej 5 minut i koniec i tak co 2-3h. Więc długość jedzenia to drugorzędna sprawa. Córa moja jadła 20 minut, jak w zegarku, a czasem i dłużej wisiała na cycu - więc ja też miałam schizę, że może od tej wady serca się męczy i nie je i co to będzie, a tu taki pultasek się robi jedząc 5 minut...:-D

reklama
Wiolka ja podaję tylko bio gaję i nam pomaga, wiec z tym delicolem to chyba chodziło Ci o Yoannę;-)

A u mnie znowu zapalenie piersi... Oby szybko przeszło bo mam już serdecznie dość:-( Dobra, ściągam małą z brzucha i idę robić obiad - odkąd ją mam to kompletnie jestem niezorganizowana i już wszystkie zapasy z zamrażarki wykorzystałam a pomysłów co by tu zrobić brak;-)

Do góry