reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

KASIENKA no niestety jest takie cos. Synek kaszlal a ja biegalam do pediatry 1-2 w tyg. A ze mialam taka lekarke do d..... i nic nam nie dawala. Jeden glupi Debridat i nie byloby tyle antybiotykow. A chorowal nawet latem i zawsze gardlo. Zaczal w pol roczju wtedy zapalenie pluc i szpital. Lekarza znienilam jak mial roczek. A refluks wypatrzyl u niego felczer medycyny, nawet nie lekarz po wywiadzie ze mna. Przyjmowal Gasprid i 10 mscy bez chorob !

reklama
WIOLKA tak byly. Zaczela mi chlustac to poszlam do lekarki i powiedzialam, ze boje sie zeby nie bylo tak, jak z synem. Syna leczyla do roczku inna lekarka.
Laura oprocz ulewan czesto ma czkawke a podczas slychac jak jej tresc zoladka podchodzi, czesto cos sobie przelyka, nie raz tchu nie moze zlapac i oczy lzami zachodza. Jest niespokojna, czesto placze ja ma ta "cofke" pewnie ja piecze i meczy.
Przeczytaj ulotke tego Debridat

cholewcia a moj maly znowu od tygodnia kupy nie zrobil, dzisiaj tylko przy bączku cos wylecialo, taki kleksik na pieluszce

a mam jeszcze inne pytanie ,czy to jest mozliwe ze 2.5 miesieczne dziecko zaczyna ząbkować, tzn nie chodzi mi o same wychodzenie zabka tylko o swedzenie dziaselek, moj antek ma jakies objawy swedzenia. w sposob charakterystyczny wklada raczke do buzi i gryzie ja a przy okazji od wczoraj duzo sliny produkuje. ja juz nie wiem, normalnie ogłupiec można:)

Moja Zosia od 2 tyg się tak ślini że masakra, dosłownie ciągle mokre body ma ale sądziłam że to nie możliwe tak szybko ząbkować :/ Nie za bardzo chce jeść ale smoka ciągle żuje i łapkę też...

Dona moja mała też miała od niedzieli problem z kupkami i nam pomógł rumianek:-) Samego nie chciała wypić bo dla niej wszystkie herbatki są be ale oszukałam miarką mm i się udało;-)

Swoją drogą ciekawe czy Antoś faktycznie ząbkuje - szok jak te dzieci szybko rosną;-)

Jagus nie wiem czy ząbkuje ale jakos tak to wyglada bo sie slini, tylko czasem dziecko ślini sie dlugo przed tym zanim pojawi sie faktycznie pierwszy zabek. ale tez jestem w szoku jezeli faktycznie to zabkowaie, bo corka pierwsze zabki miala cos ok 6 miesiaca i przeszla bez wieszkego problemu. cholewcia co do rumianku to bede musiala ja wypic bo mally nie wypije niczego z butelki, nawet z odciagnietym mlekiem mialam problem, moze sprobuje dzisiaj jeszcze raz chociaz łyzeczka troszke mu podac a sama tez wypije.

A taki zwykly rumianek z torebki moge dac ? Jak go parzyc i czy rozcienczyc malemu i ile ml mam podac ?? Baki nadal mecza...podajemy infacol..

Dona mojemu Vikiemu pierwszy zabek wyszedl jak mial 2 miesiace...bardzo mozliwe.

reklama
Akuku ja właśnie parzę taki zwykły z torebki, zalewam pół szklanki, niczym nie rozcieńczam i daję małej ok. 40 ml przed karmieniem, na razie raz dziennie:) Bąki puszcza bardzo ładnie:)

Ostatnia edycja:
Do góry