reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Toksoplazmoza

Andariel u ciebie dwie doby??:szok:U mnie az trzy a wolalabym juz po jednym:tak::tak:uciekac
Tak co rano jest obchod i wszyscy tam zagladaja, miedzy nogami sam podklad bez majtek

reklama
no, jeśli wszystko jest ok, to wypisują w 2 dobie od porodu (czyli razem wychodzą 3) - niezależnie od tego czy "stolec był" czy też nie (bo w niektórych bez stolca szpitalnego nie wypisują);

U gory ci opisalam jak wyglada obchod.
Co do tego stolca to u nas wlasnie bez nie wypisza, wiec ostatnio bezczelnie klamalam ze byl a w domu czopek i po krzyku:-D

a mi się udało załatwić w 15 godzin po porodzie ale pewnie dlatego że nie wiedząc że coś się dzieje i ze rodzic będę jadłam jak nie wiem;p

Dobrze,że podpwiadacie, bo nie lubię wisieć panią szanowną nad klozetem. Albo czegoś pożrę, albo skłamię, a w domu luz, można posiedzieć.

też bym chyba skłamała... w tym szpitalu mają takie podejście, że przecież niektóre kobiety mają choćby psychiczną zaporę i nie załatwią się w obcym miejscu itd., dlatego akurat brak stolca nie przesądza o wypisaniu;
to wszystko brzmi jakoś tak trochę przerażająco (przynajmniej dla rodzącej po raz pierwszy), z drugiej strony, skoro matka natura tak to ułożyła, to chyba jest to najlepszy sposób i tyle;

Kasiu - jeszcze wrócę do obchodu - czy zatem przed obchodem ktoś informuje, że trzeba ściągać gatki bo zaraz będzie oglądanie czy się je ściąga jak już zespół wchodzi do sali? wiem, że to takie pierdoły w sumie, ale mnie męcza...

Andariel prze obchodem przewaznie jakas polozna informuje ze zaraz bedzie obchod i trzeba sie przygotowac. Ale zdarzalo sie ze wpadali z zaskoczenia no to wtedy wyskakiwalismy z tych majtek. Acha no i w moim szpitalu obchod jest 2 razy tyle ze wieczorem ograniczal sie do slow: No i jak sie panie czuja??:-D

Chyba żadna nie lubi tego typu pezentacji, a tu jeszcze będziemy jak po przejechaniu czołgiem. Lekarza zawsze traktuję jak trzecią płeć, ale tutaj będzie więcej widzów i nie daj Boże jacyś praktykanci:baffled:
Koleżanka wspominała,że z czasem to jej było wszystko jedno i tak się naoglądali wystarczająco.

reklama
mi wody odeszły przed kompem ;) mogłam od razu na bb napisać...teraz tez wam napiszę ;)

a u nas teoretycznie nie wolno w ogóle majtek nosić...

Do góry