reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

TOP 3 trzy ulubione zabawy naszych dzieci

Izabelka

Oski i Wercia
hej!!
wybaczcie nowy wątek,ale brakuje mi pomysłów na mojego zbója...
czy możecie wypisac 3 ulubione zabawy, zajecia waszych maluchow?? oprucz zabaw na dworze- tam nie mam problemu;ale w domku syn sie nudzi :baffled: a ma tyle zabawek...czekam na pomysly
buziaczki

reklama
u nas ostatnio na topie są zabawa w chowanego i baloniku okrąglutki Oskar z przedszkola przynosi a mały papuguje:-)
Aleks natomiast najbardzije lubi wchodzic i wspinac sie tam gdzie nie wolno :-)

Izabelka, u nas wszelkiego rodzaju malowanie, rysowanie...farby, kredki, długopisy....
plastelina juz trochę przeszła i cale szczescie bo cały dom mialam w plastelince:tak:

No i klocki! Budowanie wielkich wież! Poza tym bańki mydlane, wyklejanie...szaleństwa z tatą, zjezdżanie z niby zjeżdzalni z kanapy po poduszkach!

Typowe zabawki tez leża w koncie! Nie raz wyciąga puzle i układa:tak:

mam nadzieję ze cię zainspirowałam:-D

u nas:
- ukladanie torów koljeki drewnianej
- ukladanie klocków
-UKLADANIE PUZZLE! (mamy chyba z 6 i to takie od prostych po 4 elementy taki po 24 elementy - uklada sam!)
- taniec (wystarczy muzyka)
- jedzenie po domu jedzikiem i sprzatanie przy okazji (zawiec to do pokoju )
- ostatnio sam przyszedl i powiedzial ze sa brudne kubeczki i talezyki i sam poszedl myc!

tez czekam az bedzie cieplo bo czasem w domu tez mam dosc

moj juz to wszystko przechodzil :-)

Igi tylko wyklejanek nie mielismy...jakie? jakas ksiazeczka z naklejkami. zeby znalezc np. pilke i wkeic ja w odpowiednie miejsce?

dzisiaj kupilam mu zestaw do gotowania, bo w sklep sie bawimi i ciastka robimy :sorry: ale to jego pomysl, zeby nie bylo,ze go zmuszam do babskich zabaw :laugh2::rofl2: i nowe mazaki kupilam- leza narazie i banki wlasnie mysdlane- troche sie zajal :laugh2:

mojej kupiliśmy kuchnie z piekarnikiem i akcesoriami i tym potrafi sie bawic dość długo.
lubi też tłumaczyć lalom i żabie co tylko może, "czyta" im bajki wozi wózkami
no i oczywiście mycie i sprzątanie to jest jej żywioł.
i oczywiście piłka- rzucanie, turlanie
czasami malowanie farbami
Jednak przyznaje, ze czasem brakuje mi pomysłów

My hodujemy kówki w internecie na stronie łaciatego. Ma juz 6 latek i ciągnie go do komputera, a wole żeby robił to niż grał w jakieś gry.
Polecam gre, dobrze rozwija wyobraźnie.

reklama
A ja zaraziłam moją pociechę zabawkami Sylvanian Families mamamartas.pl. Cudne zwierzątka, można samemu wymyślać historie. Zero agresji. Taki piękny bajkowy świat. Naprawdę polecam.

reklama
Do góry