reklama

Toruń

reklama
Rechot nie zgadzam się z Toba. jak rodziłam Ale w styczniu 2011 to na sali poporodowej przychodziła do mnie bardzo miła położna, pokazywała co i jak chociaż było to moje drugie dziecko. taka blondynka, kurcze nie pamiętam jak się nazywała i one miały konkretne pokoje do obsługi także co chwila nie przychodziła inna. Natomiast jak rodziłam Piotrka w czerwcu 2009 to rzeczywiście była tragedia, nic nie pomogły, jak wstałam i zaczęłam krwawic to jeszcze się na mnie darły, i na łózko położyły tylko podkład. ja mam miłe wspomnienia po drugim porodzie.

Rechot nie zgadzam się z Toba. jak rodziłam Ale w styczniu 2011 to na sali poporodowej przychodziła do mnie bardzo miła położna, pokazywała co i jak chociaż było to moje drugie dziecko. taka blondynka, kurcze nie pamiętam jak się nazywała i one miały konkretne pokoje do obsługi także co chwila nie przychodziła inna. Natomiast jak rodziłam Piotrka w czerwcu 2009 to rzeczywiście była tragedia, nic nie pomogły, jak wstałam i zaczęłam krwawic to jeszcze się na mnie darły, i na łózko położyły tylko podkład. ja mam miłe wspomnienia po drugim porodzie.

To zależy na kogo się trafi czy na kobietę która lubi swoja prace i jest otwarta na ludzi i na pomoc, czy na kobietę która jest tam za karę i wini za to wszystkich pacjentów. Ja pamiętam że bardzo rzadko ktoś do mnie zaglądał przynajmniej mogłam się wyspać:P Udało mi się przez chwile być jedyną kobieta w sali przez parę chwil:P

witajcie dziewczyny
Leci mi 16 tydzień i tez zaczęłam się zastanawiać gdzie rodzić, tym bardziej, że chodzę prywatnie do ginekologa który nie pracuje w toruńskiej porodówce (chodzę do Matopatu) i boje się że nie zajmą się moim porodem tak dobrze jakbym jednak miała wizyty u któregoś lekarza z bielańskiej porodówki...co wy o tym sądzicie...? Czytam różne opinie i trochę boję się rodzić w Toruniu tym bardziej że to będzie mój pierwszy poród. Myślałam o Bydgoszczy, ale odległość robi swoje...Najbardziej boję się porodu, żeby wszystko było dopilnowane (czytałam że w ubiegłym roku z niedostatecznej opieki podczas porodu zmarło dziecko). Po porodzie jakoś chyba przeżyję nawet wredne położne...;) pozdrawiam:)

Asa915 po przeczytaniu różnych opinii jest bardzo ciężko podjąć prawidłową decyzję... Wiadomo, że jak ktoś jest niezadowolony to szybciej poskarży się w internecie, niż ten, kto jest zadowolony... Jednak ja osobiście nie mając lekarza z Torunia podjęłam już decyzję o porodzie w Chełmży. Wpłynęły na to też rozmowy z mamusiami w poczekalniach do gina - również na prywatnych wizytach. Ale tak jak mówi myszka2508 zawsze można iść porozmawiać ;) To nic nie kosztuje.

witajcie dziewczyny
Leci mi 16 tydzień i tez zaczęłam się zastanawiać gdzie rodzić, tym bardziej, że chodzę prywatnie do ginekologa który nie pracuje w toruńskiej porodówce (chodzę do Matopatu) i boje się że nie zajmą się moim porodem tak dobrze jakbym jednak miała wizyty u któregoś lekarza z bielańskiej porodówki...co wy o tym sądzicie...? Czytam różne opinie i trochę boję się rodzić w Toruniu tym bardziej że to będzie mój pierwszy poród. Myślałam o Bydgoszczy, ale odległość robi swoje...Najbardziej boję się porodu, żeby wszystko było dopilnowane (czytałam że w ubiegłym roku z niedostatecznej opieki podczas porodu zmarło dziecko). Po porodzie jakoś chyba przeżyję nawet wredne położne...;) pozdrawiam:)

Tak samo jak Ty chodze prywatnie do Matopatu i moj lekarz tez nie pracuje w szpitalu toruńskim i zastanawim sie gdzie rodzic

Myślę że nie ma co się kierować poszczególnymi przypadkami. Wszystko zależy od tego jaka jest relacja każdy ma swoją wytrzymałość i fizyczną i psychiczną. >zmęczenie robi swoje u rodzącej i u położnej. Najlepiej mić przy sobie kogoś kto miej więcej wie o co chodzi i będzie trzymał rękę by wszystko było ok i zainterweniował w razie czego. Tak sobie pomyślała że cały czas czepiamy się pielęgniarek i położnych a nie zawsze pacjenci są kulturalni i potrafią dać popali za nic.

reklama
To też racja.. Pierwszy poród jest ciężki, nie wiadomo na co się przygotować. Ludzie są różni i pacjenci również... Zależy na kogo się trafi. Nani, zgadzam się, odpowiednie towarzystwo też dużo pomaga.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry