reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

trening czystości

Moon dobre, wyobraźiłam sobie jak to musiało wygladać:-D

Kasia ja przyjmuję, że moje dziecko generalnie wolniej rozwija się w większości obszarów. Póżno zaczęła chodzić, bo miała 14 miesięcy ale teraz popiernicza, że hej. jej koleżanka, która zaczęła chodzić w 11 miesiacu chodzi dużo gorzej. Moje dziecko uwielbia ganiać po wszystkich domkach na placu zabaw, a najbardziej po takim ruchomym moście czym przyprawia mnie o kolejne siwe włosy, bo nie pozwala się nawet zbytnio asekurować. Po drabince na ślizgawkę też sama wchodzi. W środę mało nie zeszłam kiedy robiłam jej lane kluski to weszła na parapet! Jak ją zobaczyłam na tym oknie to mało nie padłam, już na chwilę nie można jej zostawić samej.
Książeczkami też zaczęła się interesować dopiero jakiś czas temu, wcześniej przerzucała szybko strony bez zainteresowania. Martwiło mnie to trochę jak czytałam tu o ksiązeczkowych pasjach dzieciaczków, ale widzę, że potrzebowała więcej czasu.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja się muszę w żłobku zorientować jak sprawy wyglądają, bo w domu jakoś nieszczególnie. Młoda ma swój nocnik w kształcie kibelka ale siada czasem li tylko na klapie nie koniecznie w związku z tematem.

Oj tam, kiedys sie naucza, Maja miala juz 2 takie dni, ze kupy w ogole.nie zrobila... Troche mnie to martwi. Bratanek A. mial taki okres w zyciu, ze nie chcial robic kupy czasem i 5 dni, a na nocnik zaczal siadac wczesnie. Potrafil polozyc sie na podlodze zeby przetrzymac atak kupy:-( wiec tym bardziej Mai nie bede zmuszac, bo urazu jakiegos dostanie i po co nam to...chce to siada, nie chce to nie siada. Pelnie wladzy jej oddalam.w tym zakresie;-)

Kurcze może nie do końca z tym rządzeniem, bo nie wiem jak mogłoby się to skończyć;-) Natka kiedyś zsikała się w łazience na kafle i zaczęła się w tym mazać i taplać...

bawic sie- to nic, Maja raz zsikala sie na gres i zanim zdazylam podbiec ona zrobila krok i wyrznela noskiem o podloge...

reklama
my też nie mamy jeszcze nocnika, a zamiarem kupna to już długo się noszę...
Emi jak robi kupkę to ostentacyjnie mówi: 'Mika kupki nie lobi':sorry:
nie mam parcia, ale na lato chciałabym skończyć z pieluchami

moon :-D

Do góry