reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

trening czystości

kobitki jak u Was z odpieluchowywaniem?

u nas nawet nocnik nie wyjęty... myślę, że mały wie, kiedy się kupa zbliża (ależ to brzmi :-D), ale uparcie odpowiada 'nie' na wszystkie moje zagadnięcia i pytania, nie chcę go zmuszać.. i jakoś specjalnie mi się nie spieszy, ale ciekawa jestem jak to u innych czerwcowych maluchów jest na dzień dzisiejszy?

reklama
u nas też nic, nawet nocnika nie mamy :p zacznę temat wiosną jak już będzie ciepło :) Maja nie sygnalizuje nic, wręcz przeciwnie, nawet pielucha pełna to Ona ściemnia że nic nie ma :-D

Madzioolka u nas to samo :-D ostatnio rzep się Kubiemu oderwał i pielucha spadła do nogawki, to coś tam mi pokazał na pieluchę, a po 3 sekundach 'olał' temat... się zdzwiłam chwilę potem :-D

u nas kupa nigdy na nocnik po prostu on lubi robic w kąciku i pomimo ze mowi ze robi kupe na pytanie czy chce nocnik to mowi nie..:confused:

za to awansował i nocnik jest tylko awaryjnie jak łazienka zajęta - a tak to korzysta z toalety - kupilismy miesiac temu nakładkę :D

ale na loozie chce to robi nie to nie :)

my powoli zaczynamy
popołudniu czasem go sadzam i sika ale generalnie ma pieluchę
kupa w pieluche bo ucieka do kącika jak Benio
ale cieszę się, że kapuje o co biega

Madzioolka u nas podobnie - zakup nocnika dopiero w planach:-p. Jakoś nie mam ciśnienia w tym temacie, więc czekam aż zrobi się cieplutko. Moja Natka nie uważa pełnej pieluchy za jakakolwiek przeszkodę więc nie będę póki co wychodzić przed szereg.

Maja na poczatkowym etapie, wie do czego sluzy nocnik, po spaniu robi szybciutko i bez protestow na nocnik, ale w ciagu dnia juz roznie. Czasem sama przyniesie nocnik i chce siadac, wtedy tez roznie z sikaniem, albo mowi nie jak zapytam czy chce na nocnik. Kupe wola zaraz po fakcie. Dzis oparla sie o krzeslo, spiela sie strasznie az bordowa sie zrobila, uwalila kupe w pampersa i mowi:"o Boże...":-D myslalam, ze padnę

reklama
Do góry