reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

trochę głupie pytanie o płatki mydlane

A mnie przestrzgano przed używaniem płatków w pralce. Podobno robi się z nich taka kucha i zatyka to i owo, no i jest po pralce. Słyszałam że jak płatki to tylko do prania ręcznego.
Pozdr.
P.S. - KK - ja mam termin na sobotę i też wariuję.
a

reklama
teraz jest tyle proszkow ze nie warto sie paprac platkami
moja dzidzia ma bardzo wrazliwa skore, ale piore jego rzeczy w jelpie i wszystko ok:)

hej,
ja dzis kupilam platki mydlane bebi (granatowe opakowanie z rysunkiem gwiazdek) i rozpuscilam je w garnku z goraca woda ale garnek ten postawilam na gazie zeby podtrzymywal temperature wtedy platki sie calkowicie rozpuszczaja bez problemu i nie ma wiórów i glutow. mieszalam caly czas metalowa łyzka. wlalam te mieszanke bezposrednio do pralki i ladnie sie pierze, troszke tylko pieni ale to sa tylko platki mydlane a nie proszek do prania. Na opakowaniu jest napisane ze mozna uzywac tych platkow do pralek automatycznych i jest napisane ze w litrze wody trzeba rozpuscic 8-10 łyzek platkow. Jestem zadowolona, ze nie musze juz skrobac szarego mydla (uzywalam "Bialego Jelenia"), ktore sie ciezko rozpuszczalo i robily sie szybko z niego gluty. Pozdrawiam

Hej, ja rozpuszczam płatki mydlane w kubku wody, wlewam do bębna i piorę w nich ubranka moich bliźniaków. Używam płatków mydlanych do kąpieli Enklare, bo wierzę że są w 100% naturalne. Firma ta nie używa żadnych chemikaliów. Mocno zabrudzone ciuszki po zupkach najpierw zacieram płatkami, a później piorę ręcznie lub w pralce. Po innych środkach do prania moje dzieci zawsze mają jakieś uczulenia i wysypki, a po tych płatkach uczulenie znika. Polecam!:happy:

reklama
Polecam płatki mydlane NumberTwo Enklare do prania, ale raczej do prania ręcznego. :)
Piorę swojej córci, która ma alergiczną skórę. Te płatki świetnie wywabiają plamy po zupkach, czekoladkach i innych.... ;)

Do góry