reklama

Trudności w kamieniu

Gandessa

Zaciekawiona BB
Hej. Mam 11dniową córkę. Która jest trochę złośnicą. Nie wiem co robić... Gdy próbuje ją przystawić do piersi odpycha się rączkami lub kolanami. Zaczyna dyszeć i trzęść główką i się denerwować. Próbuję ją uspokoić ale trochę mało skutecznie. Owijam ją w chustkę aby unieruchomić rączki ale mimo wszystko jest mi trudno ją nakramić bo otwiera ale... Nie zamyka buźki (pokrzykuje, sapie lub po prostu ma ją otwartą) i nie chce ssać. Potrafi jeść spokojnej i nagle wpada w taki szał ostatnio jest ciągle w tkaim "nastroju" cała napięta i zła. Co robić? Karmię piersią, przystawiam często. i do tego daje 60ml mm (Zalecenie doradcy laktacyjnego z powodu utraty wagi w szpitalu). Dodaje też krople delicol. Dlaczego tak może się zachowywać? Jak ją uspokoić?
#problemyzkarmieniem #dzieckonieje

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
N
Karola czasem dziecko upodoba sobie jedną pierś, a stymulujac ja częściej i bardziej jest w niej więcej mleka, jeśliby tak zostało to spokojnie wykarmisz go jedną, natomiast nie przestawaj przykładać do drugiej bo w każdej chwili może mu się odmienić a warto tam też utrzymać odpowiedni poziom pokarmu.
Z czasem jak laktacja się normuje to piersi już są "sflatczale", wydaje się że są wręcz puste, nie ma tak jak na początku że z wielkiego balona na koniec karmienia zostaje jakby spuszczone powietrze:p obserwuj uszko i skroń synka, przy aktywnym ssaniu jest taki charakterystyczny ruch, kiedy ssie jak smoczek pracuje tylko buzia delikatnie.

Autorko ile Twoje maleństwo spadło z wagi? Przekroczyliscie 10% do 2/3 doby zanim zostało wprowadzone mm?
Karola czasem dziecko upodoba sobie jedną pierś, a stymulujac ja częściej i bardziej jest w niej więcej mleka, jeśliby tak zostało to spokojnie wykarmisz go jedną, natomiast nie przestawaj przykładać do drugiej bo w każdej chwili może mu się odmienić a warto tam też utrzymać odpowiedni poziom pokarmu.
Z czasem jak laktacja się normuje to piersi już są "sflatczale", wydaje się że są wręcz puste, nie ma tak jak na początku że z wielkiego balona na koniec karmienia zostaje jakby spuszczone powietrze:p obserwuj uszko i skroń synka, przy aktywnym ssaniu jest taki charakterystyczny ruch, kiedy ssie jak smoczek pracuje tylko buzia delikatnie.

Autorko ile Twoje maleństwo spadło z wagi? Przekroczyliscie 10% do 2/3 doby zanim zostało wprowadzone mm?

Rozwiązanie
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry