reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trudy wychowywania dziecka po rozstaniu

Hej :)
Od prawie 4 lat wychowuję córkę po rozstaniu z jej tatą (rozstanie nastąpilo już w ciązy po 11 latach związku stwierdził, że nie jest gotowy na dziecko i mnie zostawił) Koniec końcow gdy corka miała około 6 miesięcy zaczął być aktywny w jej życiu. Obecnie widują się w niektóre weekendy. Komunikacja i ogólnie relacja z nim na samym początku nie byla najlepsza jak to bywa po rozstaniu i do tej pory pojawiaja sie zgrzyty w naszej konunikacji. Ogólnie ta sytuacja w ktorej brak organizacji (np do piatku czekalam na informacje czy w ogole ma zamiar spedzic weekend z corka przez co ja nie wiedzialam czy moge sobie z nia cos zaplanowac wiekszego bo nie mialam do ostatniej chwili pojecia czy on bedzie - dodam ze nie mieszka w tym samym mieście i przyjezdza tylko na weekendy z corka do swoich rodziców ) ciagle klotnie o to samo, przypominania po kilka razy o tym samym i wychowywanie dziecka w sposob gdzie w kazdym z domow ma nieco inne zasady zaczynala mnie meczyc i zaczelam sie zastanawiac jak moglabym to lepiej zorganizowac. Wtedy w mojej glowie zaczal sie tlic pomysl aplikacji do wspolrodzicielstwa - jest pare takich aplikacji niestety zadna nie oferowala mi wszystkich funkcji ktorych bym potrzebowala do organizacji tego wszystkiego z tata corki i zadna z nich nie jest w jezyku polskim. Wtedy pomyslalam, a moze sprobuje swoich sil, postawie na siebie i stworze pierwsza polska aplikacje do wspolrodzicielstwa gdzie komunikacja, organizacja wszystkiego miedzy bylymi partnerami byla jasna i przejrzysta. Zeby wszystko bylp w jednym miejscu tak zeby zaden rodzic nie czul sie pomijany w waznych sprawach dotyczacych dziecka. Kalendarz, Bank Informacji, Wspolna Galeria, Budzet itp. Chce zeby forkiddo bylo budowane na doswiadczeniach i problemach ludzi ktorzy sa w podobnej sytuacji i tez maja tez problemy we wspolrodzicielstwie tak zeby ta aplikacja na prawde mogla pomoc innym. Koniec z klotniami o pieniadze, przypominaniem wszystkich rzeczy i najwazniejsze zeby dzieki temu Wasze relacje staly sie bardziej neutralne i nie tworzyly nowych spiec dzieki czemu dziecko bedzie czulo sie bezpieczniej w tej sytuacji. Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany żeby zobaczyć dokładnie jak chce żeby wygladala ta aplikacja z=to wejdzcie na forkiddo.com i na naszego facebooka i instagrama a być może Ci się sposoba i będziecie chcieli być ze mną podczas tworzenia ! :) Ja na pewno bylabym wdzieczna za jakikolwiek feedback odnosnie tego jakie najwieksze wyzwanie bylo dla Was we wspolrodzicielstwie? co jest najwiekszym problemem z takim zyciem na dwa domy? Dzieki jesli przeczytalas do konca ☺️Link do: Forkiddo — aplikacja dla rodziców nie będących parą

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry