reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tsh 1trymestr

Mamaona

Fanka BB :)
Cześć! Doradźcie czy taki wynik powinien niepokoić i czy mam iść do lekarza szybciej, bo wizyta kontrolna dopiero za 3tyg. Jestem w 8tc, niskie tsh. Nigdy nie miałam problemów z tarczyca..

Załączniki

• Screenshot_20200306-163141.jpg
    Screenshot_20200306-163141.jpg
    167,5 KB · Wyświetleń: 163
reklama
Rozwiązanie
Ja mam wynik tarczycy 0.164, miesiąc temu 2.3 I endokrynolog powiedział, że póki mam ft4 w normie, to się nie przejmować, dopiero jakby mi spadło do prawie 0.
Myślę, że powinnaś zadzwonić do gina jutro ,powiedzieć i on zadecyduje, pewnie będzie trzeba do endokrynologa, ale skontaktuj się z ginem jak najszybciej

Spokojnie, ft4 masz w normie, idealnie wręcz. Nagły wzrost beta hcg powoduje spadek tsh w I trymestrze i stąd po samym wyniku tsh może się wydawać, że jest nadczynność. Dlatego robi się m.in. Ft3/ft4.
Podrzucam linka z mamyginekolog o chorobach tarczycy w ciąży.
Bardzo przystępnie jest o tym właśnie napisane i myślę, ze sporo Ci rozjaśni. Moim zdaniem wyniki są ok.

Ja mam wynik tarczycy 0.164, miesiąc temu 2.3 I endokrynolog powiedział, że póki mam ft4 w normie, to się nie przejmować, dopiero jakby mi spadło do prawie 0.

Rozwiązanie
Do góry