reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Tsh a ciąża

Libibum

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny,
Potrzebuje od was rady. A mianowicie jestem w 18 tc i do tej pory z tarczyca wszystko było ok, miałam wynik 1,5 a po wykonaniu ostatniego badania znowu mam wynik 3,3. Prócz tego ft4 12,86 (norma 9-19) oraz ft3 5 (norma 2,63-5,71). Czy powinnam powiększyć dawkę od jutra? Bardzo boję się o dziecko. Wizytę u położnej mam pojutrze.

reklama
Masz lekko podwyższony wynik. Zwiększenie dawki nie powinno być robione na własną rękę -dawkę w ciąży ustala się ostrożnie, bo zarówno niedoczynność, jak i nadczynność może zaszkodzić. Nie zmieniaj samodzielnie dawki do czasu wizyty. Nie wiem, gdzie mieszkasz i czy położna ma kompetencje, żeby zadecydować o leczeniu tarczycy.

Cześć dziewczyny,
Potrzebuje od was rady. A mianowicie jestem w 18 tc i do tej pory z tarczyca wszystko było ok, miałam wynik 1,5 a po wykonaniu ostatniego badania znowu mam wynik 3,3. Prócz tego ft4 12,86 (norma 9-19) oraz ft3 5 (norma 2,63-5,71). Czy powinnam powiększyć dawkę od jutra? Bardzo boję się o dziecko. Wizytę u położnej mam pojutrze.
Umów się do endokrynologa on Cię pokieruje, w ciąży nawet 3,5 może być ale to oceni lekarz po zapoznaniu się z Twoim przypadkiem

Do góry