reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
Polusia a moze wy albo ktos z rodziny jest poprostu drobny i Polcia to odziedziczyla, moj Pat tez szczuplutki od poczatku byl, ale lekarka patrzac na rodzicow nawet sie nie martwila. Moze Polcia poprostu taka ma byc i juz, jak dostaniesz wyniki to daj znac .

polusia - my jutro idziemy na szczepienie więc będę wiedziała, ale też ważymy pewnie około 5800. Czytałam, że po 3 miesiącu dzieci nie dobierają już tak szybko, około 500 g miesięcznie, już kiedyś to pisałam. Pewnie dużo zależy na jakiego pediatrę się trafi i jakie on ma do tego podejście. Aha, jeszcze czytałam, że według WHO prawidłowy przyrost masy ciała u dziecka to 450g:tak: a w Polsce i tak ta norma jest podniesiona w górę.

reklama
Moja Panna to raczej chłopaków z waga goni bo na ostatnim szczepieniu wazyla 8200 :)

A niską waga to bym sie specjalnie nie przejmowała, wazne zeby dziecko przybieralo w normnie i trzymalo sie mniej wiecej tych centyli.

Do góry