reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

UKM - badanie połówkowe

SzklanaKulka

Fanka BB :)
Miasto
Białystok
Hej.
Jestem po połówkowym USG 19w+2
W Układzie kielichowo miedniczkowym jest poszerzenie, z lewej i prawej strony około 9mm.
Niby lekarka stwierdziła na spokojnie że to jest do obserwacji, najlepiej na tym samym sprzęcie za 4 tygodnie.
Jest jakaś szansa że to zniknie?
Ilość płynu owodniowego w normie, wygląd nerek w normie.
Przejrzałam internety, czasem na kolejnym usg nie było śladu po tym, czasem po urodzeniu i pierwszym normalnym siku wraca do normy a czasem i dopiero po roku od narodzin. Czasem są też zabiegi chirurgiczne kiedy problem nie znika.

Czy miałyście poszerzone UKM? Jak to się skończyło/potoczylo?

Wiem ze to nie jest jakaś najgorsza rzecz jaka mogła się przytrafić, ale wiadomo, jak każda przyszła mama będę umierać z nerwów.

reklama
U nas na usg prenatalnym nie było to opisane ale po porodzie na wizycie patronażowej mieliśmy to poszerzenie. Nie pamiętam ile mm ale pediatra nie kazał sie tym martwić. Nie zagłębiałam sie w temat a przy okazji kolejnej wizyty (chyba byl to któryś bilans) juz wszystko bylo w normie.

Do góry