Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie mogą Cie zmusić do sn przy ułożeniu miednicowym, bo to poród wysokiego ryzyka, ale w naszym chorym kraju już mnie nic nie zdziwi. Jeżeli masz możliwość udaj się na konsultacje do innego szpitala albo lekarza jeszcze w tym tygodniu. Jak nie to chyba tylko wizyta na cito u psychiatry jest rozwiązaniem. Zaświadczenie od niego jest niepodważalne. A jak opowiesz o swoich obawach związanych z porodem dziecka ułożonego miednicowo to nikt Ci nie powinien robić problemów, bo tu chodzi o realne obawy o życie i zdrowie dziecka, a nie udawanie choroby. Też mam dziecko, które tak było ułożone przez całą ciążę. Rodziłam przez CC, nikt mi nie proponował sn. I jestem w szoku, że wszyscy idą tak w zaparte i nawet w szpitalu chcą robić indukcje, zamiast cięcia.W 38 + 3, w szpitalu mi zaproponowali zeby w pon sie polozyc do szpitala na indukcje poki dziecko jest mniejsze ciut, ale to dalej wiazaloby sie z porodem sn. A wszedzie widze ze z takim ulozeniem konczy sie cc, wiec zastanawialo mnie czemu dla nich to nie jest takie oczywiste.
Też słyszałam o takich przypadkach od swojego lekarza. Wszystko zależy od tego ile jest miejsca w brzuchuKolezance dziecko obrocilo sie dzien przed terminem.
Też słyszałam o takich przypadkach od swojego lekarza. Wszystko zależy od tego ile jest miejsca w brzuchuJa np. miałam skierowanie na cc od 28 tc, bo lekarz już wtedy widział, że nie ma szansy na obrót, bo nie było miejsca. Tylko tu nie chodzi o poród sn jak się dziecko obróci. Tylko o poród sn dziecka ułożonego miednicowo i indukcję nawet jeżeli się nie odwróci, żeby urodzić za wszelką cenę siłami natury. Pomijając wysokie ryzyko takiego porodu.