reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Umiejętności naszych pociech :)

reklama
Dzisiaj przy zasypianiu mała zaczęła marudzić (buzia szeeerokooo otwarta, głośno, ale oczy absolutnie nie płaczliwe), a ja na to spokojnie, ale stanowczo: Emilka, ja widzę, że marudzisz i nie rusza mnie to, teraz jest pora spania i trzeba spać, a nie marudzić. Nagle oczy jak 5 złotych, jeszcze resztki marudzenia, ale w końcu cisza :-D

my tez mamy kilka nowych umiejetnosci:
pierwsza i najwazniejsza-przybijamy piątki;-) wystawiam reek i mowie przybij piątke a Fiolcia pachhh i dotyka swoja raczką mojej i sie cieszy;-)
umeijetnosc druga-marudzenie przy przebieraniu.ale jak widzi ze mam nie reaguje to przestaje;-)
umiejętnośc trzecia-bawienie sie mamy wloskami, na poczatku lapala i ciągnela ale zrobilam kilka razy "ała:" i juz wie ze moze tylko otwartą dłonią się bawic. czasem mnie to zadziwia ze taka mała istotka a już tak wiele rozumie
umiejetnosc czwarta bez aparatu fikamy z plecków na boczek a potem na brzuszek, robimy mostki i gryziemy juz cale stopy;-)
umiejętnośc piąta podczas pożądnego wkurzenia z ust wydobywa sie cos w stylu "nieeeee" i to pewnie bedzie pierwsze slowo jakie uslysze hihihi

ahhh zapomnialam-ostatnio uwielbia rozmawiac z dzidzią w luterku;-)

Jola24 u nas tez dwa paluchy w buzi ląduje,ja to sie smieje ze uparcie zebów szuka;-) jak wreszcie wyrosnie i sie ugryzie to przestanie paluchy ładowac;-)

U nas tez ostatnio całe mnóstwo sie dzieje...

1. Perfekcyjnie nauczyła sie turlac;-) Zostawiałam ja na kocu, przychodze po 1 minucie, mała lezy juz na panelach:-p
2. Dupka w górę i sru do zabawki;-)choc to raczej tempo slimacze:-p
3. Uwielbia smiac sie do dziewczynki w lustrze;-)
4. Na sam widok siostry przestaje płakac i smieje sie najgłosniej jak sie da;-)
5. Wieczorem ladnie zasypia, ale tylko ze swoja myszka:tak:
6. Piszczy jak starsza siostra
7. jest zachwycona swoimi stópkami, skarpetki juz w buzi lądują, do stop brakuje jakies 3 cm:-p

A to te ktore mi własnie przyszły na mysl... :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej.
Swietny ten watek zalozylyscie:-)
Dopiero go znalazlam...
agniesha83 no moja mala tak samo wola aga,aga i ostatnio tez sie jej pytalam czemu mowi mi po imieniu-hihi.

Co do innych umiejetnosci to od niedawna mala sama przekreca sie bok a potem na brzuszek.

Gadula z niej jest nieziemska...Gada jak najeta,piszczy itd

Lubi rozmowy ze swoim smoczkiem i zabawkami-hihi.

Zasypia ladnie bez placzu przytulona do pieluszki tetrowej...

reklama
U nas też zasypianie jest spokojne i samodzielne, ale koniecznie z pielusią w łapkach.

Kilka dni temu były pierwsze przewrotki na brzuszek. Jak go zostawiam na macie to potem muszę uważać jak chodzę, żeby go nie rozdeptać, bo bardzo szybko z tej maty znika :-)

A najnowsza umiejętność to była wczoraj - mój synek odkrył, że posiada stopy :tak:

Do góry