reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

Mili przypomiałaś mi że dawno nie byłam w ciuchu i chyba sie wybiorę w następnym tygodniu;) wszyscy będą gotować i sprz.atać przed świetami to wiecej dla mnie;)

reklama
Milutek -chciałabym być twoją córką :))

A ja łaziłam po lumpkach i nic nie znalazłam :( Jak mnie nie interesowało to kurcze pełno ciuchów dziecięcych bylo, ale jak co to nic nie ma :( Chyba muszę może jakichś przecen poszukać?

Pisałam na głównym, że kupiłam łóżeczko (też chyba niezbyt drogie bo 200 łóżeczko+materacyk gryka+przesyłka) w ciemnym orzechu bo mi do moich mebli pasuje. Teraz też kupiłam pościel. Zielona bo ściany w pokoju będą takie groszkowe z brązowymi elementami. Może kiedyś uda mi się wkleić Wam kącik dziecięcy jak go wreszcie skonstruuję. Bo jakoś czarno to widzę skoro jeszcze nie wzięłam się za planowaną przeróbkę mebla :((
A oto taką pościel kupiłam:
MAMO-TATO pościel 3-el Krateczka zielona do łóżeczka 60x120cm - MAMO-TATO pościel dziecięca,dla niemowląt,niemowlęca,do łóżeczka,dla dziecka
MAMO-TATO pościel 3-el Bociany w zieleni do łóżeczka 60x120cm - MAMO-TATO pościel dziecięca,dla niemowląt,niemowlęca,do łóżeczka,dla dziecka
Myślałam o takich kremowo-beżowych bo mi się bardzo podobają ale ..... zobaczę jak już wszystko stanie na miejscu. Jak mi będzie do tej zieleni pasować to sobie jakiś komplecik jeszcze zamówię :))

Milutku - powiem tylko WOW! Robi wrażenie Twój zestaw ubranek. Chyba muszę ruszyć na jakies zakupy, bo moje przekonanie, że mam sporo ubranek legło w gruzach:)

Trzebiska - bardzo symatyczna ta pościel, chyba syndrom wicia gniazdka Cię dopadł:)

Trzebiska- ale mnie teraz rozbawiłaś:) moja córka:) dobre to było:):):-D

Asco- spokojnie przypominam ze będę mieć dwie Królewny...:-)

Mega szacun Mila za Twoją kolekcję, a już w ogóle za wypranie i wyprasowanie i poukładanie tych stosów - szok!!!!
Spokojnie możesz nie prać przez 3 miesiące hahahahahaha ;D

Mam kilka pytań :)

Które łóżeczko:

Maja.jpg czy Jaś.jpg

Czy kupujecie pościel w komplecie z wypełnieniami, czy oddzielnie?? Zastanawiam się nad antyalergiczną kołderką:
KOLDERKA 90x120 + 40x60 Antyalergiczna Medical AMW (1363958883) - Aukcje internetowe Allegro

Jaki materacyk?? Czy może lateksowy byłby lepszy od GPK??

pierwsze zdecydowanie
ja nie kupuje wypełnienia narazie włoże w środek koc polarowy a i tak pewnie w ruch pójdą spiworki bo dziecko skopuje kołderke a wypełnienie kupie dopiero na jesień a materac koleżanka fizjoterapeutka poleciła najzwyklejszy piankowy bo podobno najzdrowszy dla takich maluszków

Ja tez bym wybrała pierwsze łóżeczko- chocby dlatego ze masz po bokach tez szczebelki i nic nie bedzie Ci zakrywac widocznosci na dzidzie:)
A pościel- hm jeszcze się zastanawiam jak ja kupić- czy z wypełnieniem czy bez.

reklama
też obstawiam łóżeczko pierwsze, kołdry i poduszki nie planuję kupować (chyba, że jakiś tani zestaw upoluję z pościelą), kołderka długo jest nie potrzebna i poduszka w zasadzie też

Do góry