reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

reklama
hejka, aga gratuluję-ciociu! :)

U nas był piękny weekend i bardzo mile spędzony-wczoraj u brata na urodzinach i na festynie, a dziś popołudniu jeziorko i rybki :)
A teraz już zasypiam więc spadam spać-zwłaszcza, że jutro mam na 7 ;/

hej

aga 5latek pierwsz aklase?? hmm dziwnie moj ma 8 i konczy pierwsza klase teraz:))
Martusia super,ze dizonke udanyyyy

A ja po pracyy,,papierologie tlukee..

KORALIKOWA nie wiem jak jest w UK , ale w irlandii, do 30ki nie umieja czytac:-D, wiec to, ze sie w wieku 5lat konczy pierwsza druga czy trzecia klase ,to nic nie znaczy, poziom w Irlandii jest taki, ze Polacy w naturalny sposob wyprzedzaja inteligencja inne dzieci i sa najlepsze ze wszystkich, ja juz sie boje o swoje dziecko, i mysle, co by tu zrobic, zeby w Polsce do szkoly chodzilo, a nie tu.:szok:

Co do wczesnej edukacji dzieci zdania są podzielone.
To że dziecko w wieku 5 lat w UK poszło do szkoły nie oznacza że w porównaniu do pięciolatka w Pl jest gorszy.
Zgadzam się że poziom w UK jest niższy niż w Pl ale samodzielna nauka dziecka mówi sama za siebie.
Moj synek poszedł do szkoły nie mając jeszcze 5 lat,byłam przerażona i zła lecz teraz gdy widzę jak świetnie sobie radzi,ile się nauczył itd. to duma mnie rozpiera na wszystkie strony.Cieszy mnie to że dyscyplina i aktywność dzieci jest tu ostro pilnowana,zupełne przeciwieństwo niż w Pl.I właśnie może te fakty sprawiają że w śród dzieci w UK są maluchy które mają w głowach więcej niż nie jeden pięciolatek w Pl.Wszystko zależy także od rodziców,czy wkładają trud w naukę dziecka itd.ahhh dużo mogłabym o tym pisać.

amalfi czyli gdy przyjdzie czas na to aby dziecko poszło do szkoły to zjedziesz do Pl??

AGNIESZKA to moze inaczej jest w UK, bo tu jest tak niski poziom, ze masakra, świadzcy o tym 40% analfabetyzmu w Irlandii, przynajmniej tyle bylo , zanim tu przyjechalismy, czyli ok 7lat temu. Przypuszczam,ze podnieslismy poziom:-). Znam ludzi, co maja tu dobzre prosperujacy biznes i jak ich dzieci podrosły własnie i czas bylo wysłac je do szkoly, to zjechali do Polski, bo powiedzieli, ze ich dzieci nie beda tu chodzic do szkoły. Ja nie wiem co zrobie jeszcze. Mam duzo czasu, pare lat.;-)

FIFKA tu moje czapeczki, niebieska to sowa, zolta, to zyrafka:Zobacz załącznik 478851Zobacz załącznik 478852

Zobacz załącznik 478853 A tutaj taki misio :-)

Ostatnia edycja:
reklama
aga no roznie to jest, u nas w PL tak by nie przeszlo raczej..ja w pL nie poslalam syna wczesniej...noralnie w wieku 7 lat poszedl do skzoly,a nie jako 6latek...
amalfi te buciki sa the best,,zawsze chcialam sie takich nauczyc robic....nigdy mi nie wychodzily...

Do góry