reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Uzdolnione mamuśki - biżuteria, hafty, szydełko, rysunki itd! chwamy się :)

Czesc!
Ja poki co nie mam sie czym chwalic :) ale zato mam pytanie:
Czy ktorakolwiek z was uzywala czółenka do robienia frywolitek?
Mam cos takiego w domu, ale nie wiem jak sie do tego zabrac, a w necie cos nie widac takich tutoriali dla poczatkujacych.
Jesli macie namiary na jakies materialy edukacyjne w tej kwestii to ja poprosze :)
Buziaki
_Zuza_

reklama
moje dzisiejsze dzieło na specjalne zamówienie 8 miesięcznego syna koleżanki :) dla swojego bąbla też takiego zrobię.

Załączniki

• IMG20121106_003_edit.jpg
    IMG20121106_003_edit.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 143
dziękuje dziewczyny za pochwały :) dziś do kolekcji dołączył drugi miś dla mojego bąbla :)

sylwia a takie cuda wbrew pozorom robi się bardzo łatwo. Wszystko szyje ręcznie (bo dopiero koło marca mąż obiecał kupić mi maszynę do szycia bo na razie inne wydatki a w marcu mam urodziny ;)) więc schodzi mi to dużo dłużej ale i tak niezbyt długo np. misia szyłam niecałą godzinę :)

a robiłam go tak:
najpierw znalazłam na necie szablon na misia oto on:

odrysowałam na kawałku bawełny (podwójne) (użyć można dowolnego materiału według uznania), następnie zszywamy obydwa kawałki zostawiając otwór na wypchanie misia. Odwracamy materiał na drugą stronę i dokładnie wypychamy misia watą :) później z innego kolorowego kawałka materiału wycinamy łatkę i ja naszyłam ją w miejscu zszycia tej dziurki przeznaczonej na wypchanie misia żeby się tak nie odznaczała. Do przyszycia użyłam muliny bo ładnie się odznacza na materiale. Oczka i buźkę też z muliny wyszyłam a nosek z kawałka filcu. Doszyłam jeszcze guziczki dla ozdoby.

Prawdopodobnie będę szyć jeszcze jednego takiego misia dla siostrzenicy to zrobię zdjęcia krok po kroku co i jak robiłam i dodam na forum.

Literki z imieniem zrobiłam w podobny sposób tylko, że z filcu. Szablony ściągnęłam z internetu, odrysowałam na dwóch warstwach filcu. Zszyłam muliną a wcześniej wypchałam watą. Na górze każdej literki doszyłam wstążkę żeby móc literkę powiesić na jakimś uchwycie itp.

Załączniki

• IMG20121107_001.jpg
    IMG20121107_001.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 155
  • miś szablon..png
    miś szablon..png
    15,9 KB · Wyświetleń: 2 301
reklama
Kwasia dziękuję bardzo za tutorial. Akurat mam maszynę w domu to się pobawie, myśle nad zrobieniem literek nad łóżeczko i małych misiów do zawieszenia w wózku :) Jak coś z tego wyjdzie to się pochwalę :)

Do góry