reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

W którym dniu cyklu miewasz owulacje? Endometrium tak naprawdę na granicy prawidłowości, 15mm też nie jakiś potężny ten pęcherzyk. 🤔 Generalnie za dojrzały uznaje się od 18mm w górę, wzrost na dobę +-1,5mm, więc powiedzmy za 48h mógłby być gotowy do pęknięcia.
U każdego one rosną co prawda inaczej, ale dla porównania u mnie 14mm mają w 8dc.
A jakie powinno być endometrium?

reklama
Totalnie nie mam pojecia, ale jak na 13 dc i 15 mm to jeszcze chyba musialy urosnac zanim pekna, ja wiem… ze 3 dni?
Ja wam powiem bo ja notatki prowadzę 🤣 w kwietniu byłam 3 dni pod rząd na monitoringu i rósł sobie tak
11dc-13.2mm
12dc-15.2mm
13dc-18.3mm
Ale potem to wam nie powiem bo zastrzyk mi lekarz dał i finalnie pękł w 15dc 🤣 ale średnio rośnie jakieś 2mm na dzień ale pęknąć to sobie sam może różnie 18-26mm🫣

Ja wam powiem bo ja notatki prowadzę 🤣 w kwietniu byłam 3 dni pod rząd na monitoringu i rósł sobie tak
11dc-13.2mm
12dc-15.2mm
13dc-18.3mm
Ale potem to wam nie powiem bo zastrzyk mi lekarz dał i finalnie pękł w 15dc 🤣 ale średnio rośnie jakieś 2mm na dzień ale pęknąć to sobie sam może różnie 18-26mm🫣
I wtedy kiedy najlepiej współżyć jak wiedziałaś, że pęknie w 15dc? Muszę się od Was trochę nauczyć. 😅

I wtedy kiedy najlepiej współżyć jak wiedziałaś, że pęknie w 15dc? Muszę się od Was trochę nauczyć. 😅
Zastrzyk miałam w tym 13dc ale dopiero wieczorem bo lekarz stwierdził że akurat pęcherzyk podrosnie do 20mm gdzieś,bo na USG byłam wcześnie rano.wiec kazał współżyć przed podaniem zastrzyku,następnego dnia i my jeszcze poprawiliśmy kolejnego 😅

11dc-13.2mm
12dc-15.2mm
13dc-18.3mm
U mnie też rośnie ok 2 mm na dobę i tyle przyjmujemy i teraz pękaliśmy mniej więcej 22-24 mm jajeczka

reklama
W ogóle haha. To ja tak bardzo trzymałam go na początku daleko od tematu że do gabinetu lekarza wchodziłam sama bo tak jestem przyzwyczajona. W a w klinice za 2 czy 3 wizyta babka na recepcji się na mnie patrzy jak na kosmitę bo usłyszała że ja wchodzę sama. I nas zrypala że jak to, to trzeba we dwójkę się angażować, mąż żeby wiedział co się dzieje i żeby go lekarz znał, żeby mógł coś odbierać i donosić, żebyście zgody sobie podpisywali jak trzeba. Trochę to zmieniło dynamikę bo od tamtego momentu chodzi ze mną wszędzie i lekarz też mówi do niego, on tego słucha i już rozumie jakie to są schody.
Ja chodzę sama przeważnie na wizyty w klinice,jakoś tak wolę sama wejść do gabinetu to raz a po drugie to mój mąż nie koniecznie ma czas żeby latać po lekarzach🤷 codziennie praktycznie pracuje a jak nie ma do pracy to w domu nadrabia wszystko na podwórku co jest do roboty i inne sprawy nasze ogarnia więc ja praktycznie cały czas na wizyty sama chodzę

Do góry