reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Nie no, tutaj to juz dwa laczki musza wejsc! Pierwszy za nastroj, drugi za podejscie! Jakie nic nie pomoze?! Pomoze i to bardzo, to sa osoby, ktore szkola sie w tym, zeby znalezc metody na rozwiazanie problemow, do ktorych my nigdy bysmy same nie doszly! Psycholog ma ogrom narzedzi, ktorymi dysponuje od reki, a wiele mozliwosci znalezienia dodatkowych, jesli tamte nie pomoga.. ale ogromne znaczeniea tu nadtawienie! Mysle, ze pojscie do specjalisty jest bardzo dobrym rozwiazaniem, przede wszystkim dlatego, ze tam bedziesz czula sie zrozumiana i bedziesz wiedziala, ze to kwestia czasu i to wszystko sie poprawi, aaaaale… musisz przekonac sie do tego ze to dziala :) wiele ludzi mowi, ze „nie pojde do lekarza bo i tak boli, nic mi nie pomoze” wtedy szanse na pomoc wynosza zawrotne 0%. A jak pojdzie to jest gwarantowane 50/50 :) to duzo! Bardzo duzo! Tak samo z psychologiem! Wiec marsz! ♥️
Tzn wiesz :( ja już jestem po wszystkich terapiach świata i psychologach, dwa lata miałam terapię tydzień w tydzień i po prostu boje się że tu akurat żadna rozmowa i terapia nie pomoże dopóki nie zamknę tego rozdziału w życiu…

reklama
Tzn wiesz :( ja już jestem po wszystkich terapiach świata i psychologach, dwa lata miałam terapię tydzień w tydzień i po prostu boje się że tu akurat żadna rozmowa i terapia nie pomoże dopóki nie zamknę tego rozdziału w życiu…
I pewnie tak bedzie.. ale jesli nie udalo Ci sie zamknac samemu, nie obawiaj sie proszenia o pomoc… a terapia ma na celu rowniez pomoc w zamknieciu tych etapow! Moze zmien psychologa? Ktos z innym podejsciem i totalnie swiezy?

I pewnie tak bedzie.. ale jesli nie udalo Ci sie zamknac samemu, nie obawiaj sie proszenia o pomoc… a terapia ma na celu rowniez pomoc w zamknieciu tych etapow! Moze zmien psychologa? Ktos z innym podejsciem i totalnie swiezy?
Myślę że poszukam psychologa który się specjalizuje w temacie…

Zielonapac94 popłaczmy sobie dzisiaj razem

Laski ja z głupim pytaniem.chłop sobie na dzisiejszy wieczór wymyślił jacuzi.no i napewno jestem już po owu bo dzisiaj już miałam biały gęsty śluz.no i kurde mam jakieś w głowie opory,że niby się nie powinno przegrzewać itd..a z drugiej no co se będę żałować jak pewnie znowu nic z tego.doradźcie coś bo się bije z myślami 🤣

Idź i nie żałuj sobie 🥹

A tak poważnie to psychicznie tylko zjeżdżam w dół bardzo długa zjeżdżalnia i nie wiem czy nie iść już do psychologa, ale wiem że to nic nie da

Ściskam 🫂 jakbyś potrzebowała się wygadać to pamiętaj, że jesteśmy tutaj 🥹
A co do psychologa może warto jednak iść? Nie skreślaj z góry czegoś co jednak może pomóc ❤️

dziewczyny, byłam tam w tej czarnej otchłani bezradności i rozpaczy i wiem jak Wam ciężko i tulę każdą z Was 🫂 róbcie WSZYSTKO żeby o siebie zadbać, rozpieszczać się do granic możliwości 😘 traktujcie siebie tak jakbyście traktowały najlepszą przyjaciółkę i nie traćcie wiary.

Laski ja z głupim pytaniem.chłop sobie na dzisiejszy wieczór wymyślił jacuzi.no i napewno jestem już po owu bo dzisiaj już miałam biały gęsty śluz.no i kurde mam jakieś w głowie opory,że niby się nie powinno przegrzewać itd..a z drugiej no co se będę żałować jak pewnie znowu nic z tego.doradźcie coś bo się bije z myślami 🤣
no weź, oczywiście że leć do jacuzzi na tym etapie 😄
A tak poważnie to psychicznie tylko zjeżdżam w dół bardzo długa zjeżdżalnia i nie wiem czy nie iść już do psychologa, ale wiem że to nic nie da
iść 😘 to że już byłaś na terapii i nie przyniosła takich efektów jak oczekiwałaś, nie znaczy że kolejna nie przyniesie. jestem w terapii od pierwszej straty czyli już jakieś 5 lat. nie „wyleczyłam się” z moich problemów, ale terapia daje mi ogromne wsparcie, samoświadomość, nadzieję i często przynosi ulgę. będę praktykować chyba dopóki moja terapeutka na emeryturę nie pójdzie 🤣 to jest godzina dla mnie raz na dwa tygodnie którą kocham i której potrzebuję. szukaj terapeuty do skutku aż znajdziesz to czego szukasz i poczujesz się lepiej!

Ja już zamówiłam kolejne opakowania miovelii i testy owu. Nie liczę na ten cykl. Nie możemy się poddawać. Bardzo się cieszę, że są takie fora i człowiek wie, że nie jest w tym sam.

Byłam u różnych psychologów/psychoterapeutów (czterech czy pięciu) i jestem zadowolona tylko z tej ostatniej psychoterapeutki 😄 Super babka, wyprowadziła mnie z bardzo silnych zaburzeń lękowych, nie sądziłam, że w ogóle się da, a jednak 🙂 znowu potrafię normalnie żyć 🙂 Przyjmuje też online jak coś 😉

Dobra, jak odchoruje ten cykl w weekend, to w poniedziałek zapiszę się do jeszcze jednego lekarza żeby skonsultować te moje plamienia przed okresem bo mnie one martwią i boję się że mam krótka fazę lutealna (będę hormonalnie najbardziej skonsultowana kobieta świata) i poszukam psychologa który się specjalizuje w temacie. Też się cieszę że są takie fora bo u mnie znajomi w 30% mają dzieci od razu po 1 cyklu a pozostali nie mają i nie chcą więc ani jedna ani druga strona mnie nie zrozumie.

reklama
Do góry