reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

ja się tez zmierzyłam z ciekawości w brzuszku 97 biuście 95 a co najśmieszniejsz w tyłku mam 102 i w udach też o kilogramach już nawet nie wspominam bo się włos mi jezy na głowie a najgorsze jest to że najwięcej przytyłam w udach i tyłku i strasznie to wygląda jak u góry jestem normalna a mam takie wielkie nogia tak z ciekawości wiecie w którym miesiącu się najwięcej tyje ?

Mi gin powiedział, że najwięcej przybiera się właśnie w III trymestrze, ale nie wiem, czy nie chciał mnie przestraszyć, bo ja już mam z 13 na plusie :no:

reklama
U mnie od dwoch tygodni 3.7kg na plusie :) Ciesze sie bardzo z tego wyniku. Co do tycia w poszczegolnych etapach - na pewno w trzecim trymestrze najwiecej sie przybierze na wadze zakladajac, ze sie nie tyje. A tycie to juz inna inszosc i zalezy od nas, naszego apetytu i jego ewentualnego poskramiania, no i umiejetnosi doboru menu.

A swoja droga niesamowite jak metabolizm mi w ciazy przyspieszyl! Jem zdrowo i nie jakies kosmiczne ilosci, ale wiecej niz przed ciaza, a wczesniej od poltora roku weaga stala jak zakleta (30kg na minusie swoje zrobily, a drugie 30 czeka na zrzucenie!).

A ja mam pomiędzy 6 a 7 kg na plusie (straciłam wszelkie nadzieje na jednocyfrowy wynik na koniec ciąży), a w najszerszym miejscu brzuszka równe 100 cm:)
Zaczynam się bać tego III trymestru, tzn. przybierania na wadze podczas jego trwania:/

Dila,jezeli bedziesz odpowiednio jadla(ale nie glodzila sie,ani obzerala!) to nie masz sie czego bac,a potem bedziesz chudla,wiec nie martw sie- bedzie dobrze :tak:

Teraz też staram się ani nie głodzić ani nie objadać, zachcianek raczej nie mam a przeraża mnie te prawie 7 kg:/ No nic zobaczymy jak to będzie.
Mnie przede wszystkim te kg poszły w brzuszek, trochę w piersi i boczki niestety (to nie nastraja mnie optymistycznie).

Dila,ja odzyskalam tylek i to z nadmiarem,nie mowiac o grubych udach-bleh! Piersi znowu mam,bo zeszlam z D do B,a teraz znowu D-E.Bede sie "umiesniala" juz za ok.4-5msc ;-)

Annte to prawda ze teraz dopiero sie zacznie prawdziwe przybieranie:tak:ale troche z tego to beda juz obrzeki niestety wiec jest szansa ze szybko ta waga spadnie.
Ja tez sie pochwale swoim osiagnieciem, 102 cm i 7 na plusie, obstawiam, ze 10 jeszcze doleci, choc bym wolala w 70 sie zmiescic (mam 62 ) sie okaze:tak:

reklama
U mnie 7-8 i tez czuje,ze bedzie ostro do konca.
Zrobilam sie kwadratowa, uda wielkie, cyc i bary nawet...eh.

Nienawidze nie miec kontroli nad waga. Zaczynalam od 52-53 a mam 60-61...prawidlowo powinnam sie zmiescic w 67 ale juz to widze;)

Co do karmienia piersia to trzeba od poczatku jesc wszystko a eliminowac dopiero jak bedzie trzeba, wiec nie bojcie sie truskawek:)

Do góry