reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga naszych bobasków ;)

abryz TATUS??
no ładnie przybieracie my niestety ciągle mamy z tym problem
gdzie wszystkie inne czyli wasze kochane dzieciaczki mają
do 6 tygodnia ponad dwu kilowy przyrost masy ciała
tak u nas jest zaledwie kilogram.

wiem kazde dziecko inaczej ale ona była tuz po jedzeniu jak ją wazyli wiec chyba trzeba zminusowac jeszcze jakies 100 g
a sama nie wiem i na sztucznym jest i nie ulewa, ale sie wydłuza 4cm w dwa tygodnie.

reklama
heksa, nie martw sie, juz kiedys pisalam, ze ja przez pierwszy miesiac zycia przybralam 100g......poprostu niecierpialam jesc i cale dziecinstwo tak mialam (dopiero niedawno polubilam jedzonko ;) )

Olaf byl dzisiaj wazony i ma 4,680kg ;D
jakos tydzien temu bylo 4,300
a przy porodzie 3,400
:D
a mierzy sobie 56,5cm
tez nie wiem kto go bedzie nosil, bo juz jest ciezki nasz klopsik :D
moze by sie tak chodzic nauczyl? ;)

staram sie nie martwic i nie myslec duzo o tym ale jak czytam ten wątek to sie załamuje
nic na to nie poradze
wiem ze to nie tragedia bo inaczej juz by lekarze zareagował,
a narazie mamy tylko kontrole co tydzien wagi. jesteśmy dobrej myśli.

heksa ty to sie nie martw. Moja Ania waży mniej niż twoja Natalka a taka sama miala wage urodzeniowa. W 6 tyg.wazy 3670g. Jednak nie jest wazne ile przybiera tylko czy w ogole przybiera. Kazde dziecko jest inne. Wazne zeby jadlo i nie wymiotowalo. Ja sie jej waga nie przejmuje :)

a u nas po dzisiejszej wizycie u lekarza
przy wypisie 3120gr
dzisiaj po 6 tyg 4500gr
ale sie darla dostajac szczepionki ze myslalam ze tez sie bede darla razem z nia

Gosiek, już Jakubowi niedużo brakuje do maskotki Michelina. Piotrek też był taki klusek, a teraz to z niego patyczak (waży tylko 23kg). Jest najchudszy w klasie :-)

reklama
Do góry