reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych dzidziolków w brzuszku :-D

Natalka21

Aktywna w BB
Oglądając tak wasze wszystkie brzuszki jestem ciekawa ile wasze dzidziolki waża teraz w brzuszku.Ja niestety nie moge wkleić zdjecia mojego brzusia ale przy ostatnim USG moj bąbelek ważył 1955 gram.Dokładna data USG to 24.07.2006 a był to 32 tc,ciekawe czy do porodu moj dzidziuś jeszcze wiele przybierze na wadze? ::) :laugh:

Pozdrawiam ;D

reklama
Ja na usg bylam ostatnio 20 lipca i bylo to juz ostatnie usg przed porodem(robione w 34tygodniu) ale niestety nie znam wagi naszego Malenstwa, poniewaz nie chodze prywatnie tylko do publicznych lekarzy, a tam gdzie chodze maja stary sprzet i pan doktor nie mogl mi powiedziec ile wazy moj dzidzius :( Dowiem sie tego dopiero po porodzie ;D

Ja na ostatnim USG byłam 11 sierpnia (35 tydzień) mała ważyła tylko 2205g mam nadzieję że do porodu jeszcze przybierze na wadze bo to jednak malutko ::)

Ja wlasciwie jestem ciekawa ile moje malenstwo jeszcze przybierze.Mam nadzieje ze to bedzie w sam raz ;) ani za mało ani za dużo  ;) ;)

nasza dzidzia 4 lipca ważyła 1927 g - 26 tydzień

we wtorek idę na ostatnie usg, jestem ciekawa ile ciałka przybrała

mój w 37 tc ważył równe 3 kilo - dlatego chcę jak najszybciej urodzić, coby niemieć problemów z wypchaniem Olbrzyma na świat :)

a tak naprawdę ta waga jest obliczana na podstawie wymiarów ciałka , wiec jest jedynie przyblizeniem, a jeśli lekarz niedokładnie ściągnie pomiary to o pomyłkę nietrudno. Podobno często się zdarza, że dzidziuś co miał ważyć 4 kg , waży 3 i odwrotnie.

reklama
Moje "facety" na ostatnim Usg ważyły ..jeden 2200 a drugi 2400...(coś takiego w każdym razie) to był 10.08. kolejne ważenie w środę 23.08 ;) to był 33/34 tydzień

Do góry