reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

Aaaaa zapomniałam Wam napisać! Przy przyjęciu do szpitala zważyli mi maleństwo!!! 14.300!!! Kurczę, a naprawdę je niewiele...

Wow ale duży :-)

Nie chce sie wymądrzac, ani nic w tym stylu - kiedys mi pediatra powiedziala ze dzieci z duza waga moga miec problemy z otyłościa, problemy z sercem i krążeniem .

reklama
Wow ale duży :-)

Nie chce sie wymądrzac, ani nic w tym stylu - kiedys mi pediatra powiedziala ze dzieci z duza waga moga miec problemy z otyłościa, problemy z sercem i krążeniem .
Taaaa... Ja też byłam dzieckiem-gigantem, z resztą nie tylko ja w naszej rodzinie, a nikt nie jest otyły - nawet nadwagi nie ma, ani problemów sercowo-naczyniowych...
Tak jak Iza napisała każde dziecko ma swoje tempo.
Inaczej jest, gdy taka waga wynika z błędów żywieniowych rodziców itp czy z powodów hormonalno-biochemicznych.

Taaaa... Ja też byłam dzieckiem-gigantem, z resztą nie tylko ja w naszej rodzinie, a nikt nie jest otyły - nawet nadwagi nie ma, ani problemów sercowo-naczyniowych...
Tak jak Iza napisała każde dziecko ma swoje tempo.
Inaczej jest, gdy taka waga wynika z błędów żywieniowych rodziców itp czy z powodów hormonalno-biochemicznych.

No to bardzo dobrze ;-) Pisalam tylko co uslyszalam.

No to bardzo dobrze ;-) Pisalam tylko co uslyszalam.

No bo generalnie jest taka prawidłowość i gdzieś tam z tyłu głowy mam lęki z tym związane... Ale na razie nie popadam w przesadę i nie martwię się na zapas, tylko staram się robić wszystko żeby wdrażać zdrowe, regularne posiłki o odpowiedniej wartości energet.

ah ... a my znow na kontrolnej wizycie sprawdzaniu wagi ... ostatnim przed wizyta w poradni ... Paweł na wczesniejszej wizycie przed ok.1,5miesiaca przybrał 120g ...a teraz w 2 tyg 450g !!!!! waha sie waga strasznie ! eh .... 13 wrzesnia do poradni moze tam cos powiedza mądrego ..

ah ... a my znow na kontrolnej wizycie sprawdzaniu wagi ... ostatnim przed wizyta w poradni ... Paweł na wczesniejszej wizycie przed ok.1,5miesiaca przybrał 120g ...a teraz w 2 tyg 450g !!!!! waha sie waga strasznie ! eh .... 13 wrzesnia do poradni moze tam cos powiedza mądrego ..

Kasia, a co zmenilas ze tak zaczal przybierac ladnie? Bo z tego co pamietam, to tamta wariatka w szpitalu dala glupia diagnoze i nie wiem jak to sie potem zmienilo, dlaczego w koncu malo przybieral?

My mamy juz ok. 9kg, ale dokladnie spr. w szpitalu na wizycie 29.09 mamy bilans roczny i zobaczymy. Mala ladnie wyglada, okraglutka, ale ja sie ciesze, bo przynajmniej sie dobrze rozwija (a to roznie z wczesniakami bywa:)

reklama
Do góry