Dziewczyny mam 4 miesięcznego synusia i mieszkam w Sosnowcu zastanawiam się gdzie można by pojechać z takim maluszkiem na wakacje tak by wypoczynek nie zmęczył za bardzo malca i nas. Może macie jakieś fajne miejsca w których można spędzić ciekawie czas nawet podczas krótkiego wypoczynku. Z góry dziękuje za propozycje;-)
reklama
Myszqa
Fanka BB :)
Ja byłam z moim 7 miesięcznym synem nad morzem. Moja siostra ze swoją 5 miesięczną córką. I powiem Ci tak - zależy od charakteru Twojego dziecka.
Mój syn jest wyjatkowo ruchliwym dzieckiem, nad morzem zaczął raczkować więc stale nad nim wisiałam, żeby na nic nie wpadł. Nie znosi długich podróży w wózku. Więc paro godzinny spacerek odpada. Ja się wymęczyłam a nie odpoczęłam.
Mojej siostry córka leży, śpi i zjada. W wózku usypia momentalnie i nie przeszkadza jej słońce świecące w twarz.
Więc ona wypoczęła, była parę razy na plaży, kupiła córeczce taki pół namiocik, mała leżała i podziwiała widoki.
Ja byłam raz na plaży, mój Jaś najadł się piachu i wogóle nie chciał siedziec w wózku bo mu było za gorąco pod budką. Więc musiałam go trzymać na rękach
Więc mogę Ci doradzić tyle, że jak masz spokojne dziecko możesz jechać wszędzie :-) z małym wariatkiem - takim jak mój - lepiej posiedzieć w domu. :-)
Ty odpoczniesz i Twoje dziecko lepiej się będzie bawiło w domu na swoim dywaniku
Mój syn jest wyjatkowo ruchliwym dzieckiem, nad morzem zaczął raczkować więc stale nad nim wisiałam, żeby na nic nie wpadł. Nie znosi długich podróży w wózku. Więc paro godzinny spacerek odpada. Ja się wymęczyłam a nie odpoczęłam.
Mojej siostry córka leży, śpi i zjada. W wózku usypia momentalnie i nie przeszkadza jej słońce świecące w twarz.
Więc ona wypoczęła, była parę razy na plaży, kupiła córeczce taki pół namiocik, mała leżała i podziwiała widoki.
Ja byłam raz na plaży, mój Jaś najadł się piachu i wogóle nie chciał siedziec w wózku bo mu było za gorąco pod budką. Więc musiałam go trzymać na rękach

Więc mogę Ci doradzić tyle, że jak masz spokojne dziecko możesz jechać wszędzie :-) z małym wariatkiem - takim jak mój - lepiej posiedzieć w domu. :-)
Ty odpoczniesz i Twoje dziecko lepiej się będzie bawiło w domu na swoim dywaniku

Bellaa
Fanka BB :)
Polecam Międzybrodzie, z Sosnowca to całkiem nie daleko. A można wypocząć nad jeziorkiem, oglądając piękne widoki gór. Są miejsca gdzie jest dużo zieleni, drzewa można poleżeć z maluszkiem w cieniu, na pewno będziesz zabierać wózek jak będzie spać skorzystacie ze słońca, lub kąpieli w jeziorze, są też podgrzewane baseny. Ja też tam byłam tylko z trochę starszym, mieszkam nie daleko po pół godziny drogi to był wypad na cały dzień bo trochę się bałam w tym roku jechać gdzieś na wakacje, tym bardziej że nie lubi jeździć samochodem, mało śpi w nocy a i z jedzeniem różnie bywa. Jestem zadowolona, a najlepiej żeby jeszcze pojechali znajomi, na chwilę każdy zabawi, wypoczynek będzie przyjemniejszy. Znam ludzi którzy, z takimi maleństwami jeździli nawet nad morze, i sobie chwalą, zależy od dziecka, jak jest spokojne, to można wszędzie.
ja mam 5 mies maluszka i ja na razie moge z nim jechac wszedzie
do rodziny, na wieś, nad wode... takie male dziecko jeszcze nie jest bardzo ruchliwe wiec chyba duzego problemu nie ma 
raczej odpuscie sobie miejsca gdzie mozna cos zwiedzac, albo o dlugich spacerach po okolicy miejsca w ktorym bedziecie (chyba ze macie wyjatkowo ugodowe dziecko jesli chodzi o siedzenie w wozku). Raczej nastawcie sie na krotkie spacery i siedzenie na zielonej trawce w cieniu
to i tak bedzie nielza zabawa dla dziecka, bo w tym okresie zycia chyba uwielbiaja one drzewa, kwiaty i nature 

raczej odpuscie sobie miejsca gdzie mozna cos zwiedzac, albo o dlugich spacerach po okolicy miejsca w ktorym bedziecie (chyba ze macie wyjatkowo ugodowe dziecko jesli chodzi o siedzenie w wozku). Raczej nastawcie sie na krotkie spacery i siedzenie na zielonej trawce w cieniu