reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek dla macoch: Jak Wam się układa z Waszymi pasierbami?

Kindzia - "Propagujesz stereotyp gdzie macohca ma siedziec cicho i nie domagac sie wlasnych racji.Ma byc ta ktora powinna aceptowac wybryki,zle zachowanie,wulgarne odnoszenie do macochy,no bo to TYLKO DZIECI."
Skoro z moich ostatnich chociazby (juz nie mowie, abys siegala wczesniej!)postow wyciagnelas takie wnioski, to ja nie widze pola do dyskusji. Ta przepasc jest wieksza niz myslalam.
I jeszcze jedno - Czytalam, ze napisalas, ze na poczatku wszystko bylo cacy i chcialas szczesliwej rodziny. Przeczytalam, ale nie koniecznie musze w to uwierzyc. Moze intencje kiedys mialas dobre ale zalozenia i metody zle. Dzieci to nie zabawki, ktore w jednej chwili staja sie dokladnie takie jak sobie tego zyczymy.
Pozdrawiam i zycze Ci duzo szczescia.....

PS. Dzieci nie rodza sie z natury zle (zazwyczaj). Ich postepowanie w duzej mierze jest efektem wychowania rodzicow i ich doswiadczen zyciowych. Jak sobie posciela - tak maja!

Ostatnia edycja:
reklama
muszelko juz mam dosc twojego powtarzania "jak sobie posciela,tak sie wyspia","placenia za bledy" i "wysylanie do psychologa""
Nudzisz juz,nic sensownego nie piszesz,tylko sie powtarzasz.Nie musisz wierzyc w to co napisalam,.
Powoli odnosze wrazenie ze chyba jestes nawiedzona.Uwazam dyskusje z toba za zakonczona,szkoda mojego czasu na twoje wizjonerskie przemyslenia.Z ciebie taki psycholog jak ze mnie pilot.
Przyszlas,nagadalas sie ale nie uslyszalam od ciebie ani jednej rady.Jestes stronnicza w swoich opiniach a taka osoba nie moze wykonywac zawodu o ktorym piszesz ze wykonujesz.Do psychologa to ja tez umiem wysylac innych,ale moze pora zebys ty go odwiedzila.:ninja2:
dobranoc

Muszelka..równa z Ciebie babka..:) Mądrze piszesz!! i tak trzymaj!!

A Tobie Kindziu na koniec życzę powodzenia! Nie zamierzam wdawać się z Tobą w dyskusję, bo są ciekawsze rzeczy do robienia...dużo ciekawsze:):)

slonko- czy wogóle nas jeszcze czytasz?, co tam u ciebie słychać, jak zbuntowane nastolatki?

A co u mnie- nic ciekawego. Opowiastka dla nudzących się: Rano wiki robi sobie kanapke na śnaidanie do szkoły, mowię jej zrób 2 bo będziesz glodna. Nie. Nie to nie. Już po pierwszej przerwie dzwoni do mnie że wszystko zjadła i jest głodna.:confused2:

Czesc Izyda.Znow cisza tu nastala......Widze ze prowadzisz baaaardzo ekscytujace zycie :-DAle nie mysl ze u innych jest inaczej i bardziej rozrywkowo.ja tez zaczyna dzien od zamleczkowania brzuszka,potem moja kawa i kupa Kurczaka.Po kupie idziemy na rolki i lunch i spanie i obiad i przychodzi tata i idzie z psem potem razem na spacer i nasz obiad,prysznic malego(dzialka taty) jak spaceruje z psem.Kolejne mleczko,troche pieszczot.Mycie zebow,czytanie bajki,i spac.Wtedy kolejna kawa,troche neta lub film,prysznic,troche sexu lub jakiejs sprzeczki i spanko;jest 01;30(najwczesniej)
Ale w ten weekend sie rozerwie.Tesciowa i maz maja urodziny ;-)A po 22 jedziemy na wakacje :-)

Kindzia no to swietnie... U mnie dzień wygląda podobnie, nie martwie się tym tylko cieszę, bo wiem że nie bedę z małym wiecznie siedzieć w domu i muszę się nim nacieszyć ile się da. Bawcie się dobrze!!!

u mnie tez dzień wyglada podobnie hehe no moze jeszcze dochodzi kilka zajec z Wiktorkiem (uwielbiamy grac w Farmera):tak: ja ciagle myśle co u Wiktorka:-:)baffled:jeszcze 8dni i bede go znowu codziennie tulić :-D

reklama
Do góry