reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek dla macoch: Jak Wam się układa z Waszymi pasierbami?

w sumie to ja chyba nie powinnam tu pisac bo nie mam zadnych problemow z moimi pasierbicami a teraz po przeprowadzce to nawet duzo mniejszy kontakt, mnie w nich strasznie denerwuje jedna rzecz, a mianowicie to ze sie nie ucza, dla mnie to jest dziwne ze ktos nie zdaje klasy i nie robi sie z tego problemu a u nich to nmormalka, zadania do domu bardzo zadko a nauka wcale wlasciwie, no i niezdac mozna np z zachowania, albo jak panie zwyczajnie stwierdzaa ze jeszcze dzieci nie nadaja sie do wyzszej grupy...
lucy zrobcie wszystko zeby odebrac matce dziecko, z tego co piszesz dziecko wlasciwie nie ma zadnej opieki, matka pozostawia je samo sobie, moze sie to bardzo zle skonczyc, nie pozwulcie na to bo puzniej bedziecie sobie pluc i doszukiwac winy w sobie, wy sie bedziecie zajmowac nim jak prawdziwi rodzice, odpowiedzialnie, dziecko ma szanse wychowac sie w normalnym domu, a tak nie wiadmo co z niego wyrosnie i pewnie jeszcze wypnie sie na was bo nie bedziecie mu pozwalac na wiele rzeczy albo wymagac czegos od niego a u matki bedzie robil co chcial i sam sie wychowywal

reklama
NIKITA teraz przypomnialam sobie Twoja historie
LUCYnareszcie jarze kto chla a kto ma 2 lata ;)
NATALAYA ty nie szukaj pretekstu zeby zmyc sie od nas :p
my wybieramy sie w poniedzialek do prawnika,chodzi o te alimenty co pizd.......a sobie wymyslila 500€ !!!!!!!!!!
Ale po moim trupie.

NATALAYAwiem o czym mowisz.Ten mlodszy zwierz ma w raporcie(na moje przeliczenie)trojke.(3 klasa naszej podstawowki)rzeciez ona jest jeszzce mloda,to poczatek szkoly,nie ma znaczenia.Ja bym z takim swiadectwem ze wstydu sie spalila a ona chce za to kase!!!! Starsza chce byc fryzjerka.Mowie zeby sprobowala czegos innego,jak sobie nie poradzi na wyzszym poziomie w szkole to zawsze moze zostac fryzjerka.Ale po co??? Same kur...wa glaby.Ale mnie ponioslo :mad:
Moze to i dobrze ze sie nie ucza,bo szybciej beda musialy isc do roboty i spadac na wlasny garnuszek.Skancza sie wizyty weekendowe u nas i moje nerwy.

KINDZIA100 pisze:
Moze to i dobrze ze sie nie ucza,bo szybciej beda musialy isc do roboty i spadac na wlasny garnuszek.Skancza sie wizyty weekendowe u nas i moje nerwy.
;D ;D ;D ;D, no, co racja, to racja...
No i KINDZIA ma racje, Ty się Natalya nie wykręcaj, bo jak wpadłaś w ten kompot (czyli nasze towarzystwo) to już w nim siedzisz czy chcesz, czy nie. No i nie chcę Cię pocieszać, ale w życiu róznie bywa, ja też myślałam, że będę miała z moimi pasierbami mały kontakt, a tu proszę - jedna już u nas. A dziś, to nawet dwoje, bo i drugie dziecię mężowskie też nas nawiedziło. Ranyyyyyy, trójka dzieci w jednym pokoju przez cały dzień to naprawdę obłęd!!! W dodatku mąż ma dziś imprezkę w pracy, więc ja sama między tą trójką biegam ::)... uff, na szczęście dzień idzie ku końcowi, a jutro dwoje mężowskich jedzie do mamusi, panienka wraca w poniedziałek, no to my kładziemy małego wieczorkiem spac i hulaj dusza ;).

Lucyann, to macie rzeczywiście problem, ale nie ma się co zastanawiać - trzeba walczyć o to dziecko, bo się zmarnuje. Popieram, co pisze Natalya...nie wiadomo, co się z dzieciakiem porobi, kiedy będzie musiał dorastać z taką mamusią. Napewno macie szansę na to ,że dostaniecie dziecko - w końcu poszłoby do ojca, wydaje się, że sądy raczej dają pierwszeństwo ojcom niż babciom, przynajmniej teoretycznie tak powinno być. Co prawda w praktyce jest różnie, ale bądźmy dobrej myśli. Życzę Wam powodzenia i samozaparcia w sprawie maluszka. Koniecznie napisz, co postanowiliście i czy podjęliście jakieś kroki.

pozdrawiam
nikita

Niezly ten wasz kompot....hihihi]
teraz jestem w ciazy wiec narazie zadnych krokow procz rozmow z adwokatem nie ma bo ja siebie nie widze cagajacej po sadach i jeszce jakies wizje lokalne czy cos w tym rodzaju niestey zdajemy sobie sprwe z tego ze dziecko bedzie mialo duze klopoty jezeli z nia zostanie ale coz babunia jest silniejsza ona juz by oddala dziecko pod nasza opieke ale jej matka na to nie pozwolila -"co ludzie powiedza" !!!! wiec obaczymy
widze ze Was tu malo ale czynnie sie wspomagacie.. moze bede miala szanse czegos sie nauczyc....Wesolego weekendu

no to NIKITA masz sajgon.Ile to drugie dziecko ma lat?? Gdybysmy mieszkali w jednym pokoju to zwierzyna by do nas nie przylazila bo wiedza ze zblizanie sie do mnie na odleglosc mniejsza niz metr grozi smiercia albo kalectwem ;) A wogole Nikita napisz cos o was wiecej.Ile macie lat,kiedy sie hajtaliscie,numer buta,jak sie poznaliscie.POczuj sie kochana troszke jak na przesluchaniu.Ciocia Kindzia gestapowiec jest bardzo ciekawa :police: >:D >:D
tak sobie teraz pomyslalam [NATALAYA/b]NIE jedzie do zadnej Turcji tylko chce sobie od nas odpoczac!! Pamietaj ze moja tesciowka sprawdzi Twoja obcnosc w Turcji !!! I mi wszystko doniesie !!!
LUCYja tez jestem ciekawa wasze decyzji.Ale najpierw mysl o sobie

ps jak ktos obcy przeczyta co ja wypisuje do NIKITY to poda mnie do sadu o faszystowskie znecanie sie nad zwierzyna i innym ludzmi

NIKITA juz wiem ze mieszkasz w Twierdzy............ksiezniczko >:D
Czyli juz wiem jak sie poznaliscie..........
ty uwieziona .............on i bialy kon.........ty haftujaca w oknie.........on spiewa serenady..........ty mu spuscilas warkocz przez okno.........potem on...............i macie dzidziusia ::)

reklama
Do góry