reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
Witajcie Śnieżynki :-)
ja dziś znów wstałam dopiero o 8 rano. teraz muszę zapłacić przelewy i zrobić obiad. Na drugie robię placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym. Tylko muszę iść po te pieczarki do warzywniaka. A obiecałam mojemu zupę- nie mam niestety pomysłu. No i muszę sie wyrobic z wszystkim co mam na dzis zaplanowane. Będzie cięzko bo cos nie za fajnie sie czuje.
Najwyżej przełoze kilka rzeczy na jutro i zaangażuje mojego do pomocy.
Co do wózków to mnie odrobine rozpacz ogarnia bo to co mi sie w sklepach podobało i mieściło sie do naszego autka to ceny powyżej 2500 (to jest o 1000 wiecej niz moja pensja) ale tak jest jak sie pracuje na państwowym ;-)
Moze faktycznie poxniej będą przeceny kolekcji 2009, choć ja moge kupic nawet starszy byle by z atestem i odpowiedni. nie szaleje na punkcie mody ani firmy.

Jakiś czas temu widziałam w komisie bardzo duży wybór wózków, większość z nich wyglądały jak nowe, na ceny nie patrzałam ale myslę że dużo tańsze od nowych a wśród nich były również dobre markowe wózki więc to też jest jakieś rozwiązanie

Ja tez w komisie znalazłam fajnego V-Crossa
V-CROSS KOŁOWY .OD PRODUCENTA/NOWOŚĆ (692965714) - Aukcje internetowe Allegro
za 500 zł , ale nie było do niego fotelika samochodowego ,a do tej firmy trudno znaleźć . Ja już chyba jestem zdecydowana na Akjax Mariner . No chyba że pod koniec roku spadną ceny Tako Jumper . Zauważyłam dziwną rzecz . W opolu w Baby blue , jumper bez fotelika kosztuje niecałe 1000 zł ( fotelik jakies 120) czyli taniej niż w internecie ;) Ale na zamówiony kolor trzeba czekac 3 miesiące :D

HEJ

Dziewczyny załóżcie osobny watek z wozkami!!

U mnie w miare ok... dzisiaj chce wracac do domu , bo w srode mam wizyte i juz w tej warszawce mi sie nudzi... jednak wszedzie dobrze ale w domu najlepiej...takze chyba pojade pociagiem popoludniu.

Co do zakupow to ja kupilam kilka dni temu pas do mocowania pasow w samochodzie, mi np strasznie przeszkadzaja pasy podczas jazdy bo czuje jakby mi sie opinaly na brzuchu i drazni mnie to. A jestem od pasow uzalezniona i nie jezdze bez nich takze zakupilam sobie adapter do pasow.
Adapter BeSafe dla kobiet w ciąży | Dla przyszłej mamy | Bezpieczna mama | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóżeczka turystyczne | Zabawki Fisher Price | Akcesoria dla nie

samopoczucie w miare ok... chcoiaz bywalo lepiej.. jesazcze caly czas czuje takie delikatne mdlosci.. chcialabym zeby samopoczucie juz bylo super, extra... no ale coz chyba jeszcze trzeba poczekac..

Pozdrowionka

aha...... no i juz 2 trymestr zaczelam bo wedlug mojej grubej ksiazki...

Poczatek 14 tygodnia to poczatek 2 trymestru!! Takze jestem happy!!

czesc dziewczyny! ja tak jak Anisen mam dzisiaj mnostwo zalatwien...wiec pewnie tylko troche Was poczytam i znikam... ja zdecydowalam sie wstepnie na zupelnie klasyczny wozek NOVALEX FOCUS..nie wkleje Wam linka bo nie ma go dzis na allegro, ale to taki zupelnie prosty na 4kolach pompowanych ze spora gondola,ktorej da sie podniesc oparcie, z taka prosta wersja spacerowa i fotelikiem samochodowym, wszystko razem za jakies 1000 zl. Musze go sobie jeszcze poogladac na zywo, ale chyba na nim poprzestane. Wiem, ze powiecie, ze trzeba sie skupic na wersji spacerowej, bo dzidzia w glebokim nie pojezdzi, ale...tu w Danii o dziwo dzieci jezdza tylko w gondolach do drugiego roku zycia...to chyba przez to, ze tu strasznie wieje i lepiej sa dzieci schowane w takich wozkach... no i dlatego, ze onie czy pogoda czy niepogoda na spanie na dzien dzieci wystawaja w wozkach na zewnatrz do spania :baffled: zalecenie jest ze dziecko moze spac na dworze do minus12:szok::szok::szok: chyba bym musiala na glowe upasc,zeby malucha przy takiej temp. na dworze zostawic ....w kazdym badz razie ja sama nie wiem jak to jest, ze polskie dzieci nie chca w gondolach jezdzic a dunskie moga...:confused: ale naprawde tak jest, tyle ze musi byc ta gondola odpowiednio dluga i z funkcja siedzaca...takze bedziemy probowac sposobu dunskiego z gondola jak najdluzej ;-)bo mnie i tak zawsze gondole podobaly sie bardziej :-):-):-)

Witam moje Śnieżynki:-)

Przepraszam, że nie pisałam, ale od środy męczyły mnie straszne wymioty co zjadłam czy wypiłam, ale już nam lepiej:-) wczoraj pojechałam nawet do szpitala, ale dali mi te same leki co wtedy i kazali leżeć w domu:confused:

Zaraz poczytam co napisałyście:-)

Witam moje Śnieżynki:-)

Przepraszam, że nie pisałam, ale od środy męczyły mnie straszne wymioty co zjadłam czy wypiłam, ale już nam lepiej:-) wczoraj pojechałam nawet do szpitala, ale dali mi te same leki co wtedy i kazali leżeć w domu:confused:

Zaraz poczytam co napisałyście:-)
najwazniejsze,ze juz sie lepiej czujesz:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Dzień dobry :-D

U mnie samopoczucie jak zwykle OK :-) Muszę tylko trochę posprzątać i może uda mi się dzisiaj pojechać na działkę :-)

Mama Sówka cieszę się że lepiej się czujesz :-) Trzymam kciuki za jak najszybszy koniec mdłości i nudności...

Sulwie szczerze powiem że nie wyobrażam sobie wożenie dwulatka w gondoli... Może jakoś inaczej wyglądają te wózki ?

Losek Ty dzisiaj zaczęłaś 16 tydzień więc od dwóch tygodni trwa drugi trymestr :-D

Buziaczki Śnieżynki

reklama
Dzień dobry Dziewczyny:-) Dzień jak codzień samopoczucie do bani:baffled: Tak bym chciała żeby chociaż te wymioty mi przeszły bo tak mnie nieludzko gnębią:baffled::baffled::baffled: A co do wózków ja też postawie na komis trochę mamy wydatków musimy się urządzić i pokupić rzeczy do domu i raczej nie będzie nas stać na droższy wózek a w komisach faktycznie są w super stanie wózki za grosze:tak: Miłego dnia Śnieżynki:-D

Do góry