reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

reklama
Witajcie wszystkie Lutówki!
Po dłuższej nieobecności już jestem... do Polski wracamy dopiero w poniedziałek, ale dzisiaj dostaliśmy wiadro internetu, dlatego też się odzywam.
Wakacje są piękne! Woda ciepła, temperatura wysoka, ale jest cudownie! Nie opaliłam się za bardzo, gdyż wiadomo jak mogą się skończyć kąpiele słoneczne dla kobiety w ciąży...wolę być nadal blada, ale nie mieć żadnych plam. Tak że filtry w balsamach chroniły i chronią mnie i moje maleństwo! Mój mąż jest czerwony jak rak i ma problem ze spaniem, ale to też jego wina, bo nie chciał schodzić ze słońca :-)

Jak wrócimy to na spokojnie poczytam co tu pisałyście, abym mogła spokojnie byc na bieżąco. Ja także po powrocie muszę zaliczyć ginka, tylko mój jest na urlopie do 17.08. Pojawiły mi się tu na wakacjach na 3 dni plamienia, jedno duże, te kolejne mniejsze. Pójdę do lekarza mojej kumpeli, niech zobaczy tylko , czy wszystko jest ok. W sumie czuję się dobrze, brzuch mnie nie boli, ale niedawno skończyłam brać Duphaston ponieważ miałam tego krwiaka, więc na wszelki wypadek zobaczymy czy wszystko dobrze.

Trzymajcie się cieplutko, odezwę się we wtorek!!!!!!! Buziaczki !!!!

Kochane ja tak z innej beczki...
Wpadam by sie pożegnać na jakies 2 tygodnie...
Jade na dlugo wyczekiwane wakacje...
Takze całusy Snieżynki i do "poczytania"...chociaz pewnie jak wróce to nie dam rady przebrnąc przez taka ilosc postów
Zycze Wam wszystkiego Cudnego
cinnamon.gif

Ja smigam zaraz nad jeziorko chyba do jutra....
Mam tak glupkowate sny ostatnio ,ze normlanie sie stresuje niepotrzebnie przez sen...

Poza tym zastnawiam sie od ktorego tygodnia sie zaczyna 5ty misesiac, bo ja jakos sie nie lapie w tym przeliczneiu tygodni na miesiace...

Pandorak, a czemu Ty w nocy pracujesz. kobiecie w ciazy nie wolno i musza tak Ci grafik ustawić, żebyś w nocy nei robiła.

Nom ja też słyszałam że kobieta w ciąży może pracowac tylko w trybie jedno zmianowym . Nie chodzi o to że nie moze mieć nocek , ale mają być albo same nocki albo same dniówki , rytm doby musi być uregulowany .

Art. 178. Kodeksu pracy​
§ 1. Pracownicy w ci​
ąży nie wolno zatrudniać w godzinach nadliczbowych ani w
porze nocnej. Pracownicy w ci
ąży nie wolno bez jej zgody delegować poza
sta
łe miejsce pracy ani zatrudniać w systemie czasu pracy, o którym mowa w
art. 139. (system przerywany)

Kobieta w ciązy nei moze pracowac w nocy!!! Pracodawca musi jej zapewnic moz.iwość pracy w godzinach nienocnych.

_Pysia_ : ja np pracowałam w firmie która funkcjonuje jedynie w nocy ! Co w tedy rzucić prace ?

Laseczki moje kochane! Mnie nie obowiązuje polski kodeks pracy :-D ponieważ mieszkam w UK. Pracuję dla NHS ( odpowiednik NFZ), w szpitalu na intensywnej terapii-jestem pielęgniarką i opieka jest 24h na dobę i nie ma zmiłuj! Jeśli będę miała przeciwwskazania lekarskie to na pewno z tych nocek mnie zdejmą. Trafiają mi się one co 6-8 tyg około 2 tygodni nocek. Jeśli jest dobry team to praca jest łatwa, lekka i przyjemna-czasem o wiele przyjemniejsza niż na dniówkach, bo w nocy nie ma zabiegów-tylko te emergency. Na razie czujemy się dobrze, więc i dużo więcej kaski wpadnie za te nocki.

reklama
Kochane ja tak z innej beczki...

Wpadam by sie pożegnać na jakies 2 tygodnie...
Jade na dlugo wyczekiwane wakacje...
Takze całusy Snieżynki i do "poczytania"...chociaz pewnie jak wróce to nie dam rady przebrnąc przez taka ilosc postów
Zycze Wam wszystkiego Cudnego
Milego wypoczynku:tak:A potem zdaj nam relacje:tak:
Dzień dobry Śnieżynki:-D Coś nie mogłam spać jakieś pierdoły mi się śniły:sorry2: Ale teraz już lepiej:blink: Miłej niedzieli Dziewczyny ja po obiadku lecę odpoczywać na działeczkę:-D

Ostatnia edycja:
Do góry