• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek główny

my mamy gorzej jeszcze, niby zdolnosc kredytową mam na 178tyś, ale ponieważ wartość zabezpieczenia jest na 151tyś to nie dostanę wiecej w tym tańszym banku niz 125tyś, chyba że wezme drugiego kredytobiorcę. Kurde drugiego, z nieba mam sobie wytrzasnąc. A z męzem bralismy rozdzielnosc majątkową zebym miała zdolnośc kredytową. Szlak.

Aa jesli bym wzięła w tym drugim banku 140tyś to całkowity koszt kredytu wyniesie 330 tyś i jeszcze ileś set złotych. Masakra
to jest roznica 178zl a 330 zl dosc duza nie wiem co ci poradzic

reklama
wróciłam od lekarza.We wtorek idę do szpitala na parę dni:-(. Mam za wysoki poziom cukru i idę na badania w tym kierunku i na konsultacje z diabetologiem. Rechotku możesz mi powiedzieć jak takie badania wyglądają i jak wygląda dieta (co można jeść, a co nie)

my mamy gorzej jeszcze, niby zdolnosc kredytową mam na 178tyś, ale ponieważ wartość zabezpieczenia jest na 151tyś to nie dostanę wiecej w tym tańszym banku niz 125tyś, chyba że wezme drugiego kredytobiorcę. Kurde drugiego, z nieba mam sobie wytrzasnąc. A z męzem bralismy rozdzielnosc majątkową zebym miała zdolnośc kredytową. Szlak.

aa jesli bym wzięła w tym drugim banku 140tyś to całkowity koszt kredytu wyniesie 330 tyś i jeszcze ileś set złotych. Masakra

masakra
Ja poluję na takie mieszkanie, żeby było zrobione i nawet ciut droższe lub do remontu mało ale lipa jest straszna - ludzie np na gratce nie piszą o wielu szczegółach, jak n p o tym że mieszkanie całe jest w loggi - czytaj: z pokoju do pokoju i do kuchni - dżizasss - i jedziesz na miejsce przekonana że rozkładowe zobaczysz...ehh szkoda czasu i nerwów.

wróciłam od lekarza.we wtorek idę do szpitala na parę dni:-(. Mam za wysoki poziom cukru i idę na badania w tym kierunku i na konsultacje z diabetologiem. rechotku możesz mi powiedzieć jak takie badania wyglądają i jak wygląda dieta (co można jeść, a co nie)
paulla bardzo mi przykro ale to dobrze ze lekarze sie toba zajma , masz racje rechotek jest naszy forumowym diabetelogiem ale jakos malo naszego rechotka dzisiaj . Wzystko napewno sie unormuje trzymam kciuki

masakra
ja poluję na takie mieszkanie, żeby było zrobione i nawet ciut droższe lub do remontu mało ale lipa jest straszna - ludzie np na gratce nie piszą o wielu szczegółach, jak n p o tym że mieszkanie całe jest w loggi - czytaj: Z pokoju do pokoju i do kuchni - dżizasss - i jedziesz na miejsce przekonana że rozkładowe zobaczysz...ehh szkoda czasu i nerwów.
lady mocca gdzie mieszkasz w jakiej dzielnicy lodzi , ja kidys mieszkalam pare lat w lodzi w srodmiesciu na p.o.w. (dawna armii ludowej) moja kuzynka mieszka na balutach

wróciłam od lekarza.We wtorek idę do szpitala na parę dni:-(. Mam za wysoki poziom cukru i idę na badania w tym kierunku i na konsultacje z diabetologiem. Rechotku możesz mi powiedzieć jak takie badania wyglądają i jak wygląda dieta (co można jeść, a co nie)
ojej:-( Oby wszystko się wyjaśniło i wyszło pozytywnie:sorry:

Kochane ja niedawno wróciłam z wykładów i padam:-( ale idę oglądać matrixa:-p Dobranoc jutro Was poczytam bo wolne:-D:-)

Dzis w nocy pewnie nie będe mogła spac tylko będe męczyła męza zeby ze mną to przeliczył. Boje sie ze na cos braknie kasy i trzeba będzie wziąść kredyt konsumpcyjny :(. Najgorzej będzie jak namk braknie kasy na mieszkanie w Krakowie.
aa juz wiemy ze na wesele nie uzbieramy :-(, wiec w przyszłym roku nie będzie wesela:-(

kurczę biedulko doskonale Cię rozumiem bo też mam za sobą parę nocek nie przespanych na temat mieszkania i kredytu... teraz jstesmy coraz bliżej dostania kluczy ale dopóki nie skończą się formalności a potem remonty to pewnie jeszcze parę takich nocek zaliczę...
A z tą kasą zasze ejst fatalnie, strasznie mnie wkurza, że młode małżeństwa z dzieckiem mają tyle problemów, ja wiem, że trzeba sobie zarobić, ale kiedy jak??poza tym wtedy też są częste problemy jak widać u Anisen.. a weselem się nie martw, możecie zrobić później jak się nowa kasa uzbiera, a będzie takie jakie chcecie bez odmawiania sobie niczego... to Wy po cywilnym jesteście tak?
trzymam kciuki żeby kasa się gdzieś znalazła!!!!

Aguś my kupujemy przez biuro nieruchomości ale i tak wiekszośc dokumentów musimy załatwic sami, czytaj ja muszę załatwic. Zeby tylko kredyt dali i zeby nie było z tym odwlekania w nieskończoność. do zimy musimy zrobic remont- zrobic łazienke, kuchnie, połozyć w pokoju panele i najważniejsze- wyburzyć 2 ścianki działowe i postawic inną. Ba łazienke i kuchnie musimy zrobic do 20 listopada. Malo czasu. Do 28 listopada musimy sie wyprowadzic z obecnego mieszkania.
wredna baba po tym jak ją uprzedzalismy miesiąc temu ze chcemy sie wyprowadzic a teraz przedłużylismy pobyt do końca listopada podniosła nam odstępne o 300zł. Niech diabli:wściekła/y:

my też kupujemy przez biuro czyli wiadomo - procent dla nich plus vat, plus opłaty notarialne itp i czasem potrafi do 15 tys podskoczyć... my też musimy zrobić remont do urodzenia dziecka i się denerwuję czy zdążymy, na razie zakładamy plan minimum - wycekolować i wymalować ściany, wymienić okna, założyć porządne drzwi wejściowe, wycklinować podłogę (bo jest parkiet) i zrobić łazienke. z kuchnią na razie przezimujemy, ogólnie mieszkanie nie jest fatalne, całe życie mieszkała tam starowinka (tzn kiedys nie byla starowinką:-p), jest czysto, ale po prostu staro...
a Wy to faktycznie macie mało czasu, trzymam kciuki żebyście ze wszystkim zdązyli a właścicielka zachowała się jak świnia!:no: my w przyszłym tygodniu mówimy właścicielowi, że się za 2 miesiące wyprowadzimy, mam nadzieję, że okaże się w porządku...

biedna Paulla, ale to dobrze, że będziesz miała od razu wszystkie badania zrobione i będziesz w razie czego pod obserwacją... a do jakiego szpitala idziesz??

Dziewczyny, ja tylko na chwilke, bo jestem mega pandnieta. Rozlozyla i mnie jakas grypa na calego, bola wszystkie kosci i wogole dupiato sie czuje :-(

Ale mam pytanie-czy ktoras z Was zamowila sobie moze ten sweterek
http://www.allegro.pl/item757760620_estyl_selin_najpiekniejszy_sweterek_ciazowy_mamo.html

Bo pisze ze ma rozmniar uniwersalny ale nie ma pdoanych zadnych wymiarow i troche boje sie go zamawiac, a musze zaopatrzyc sie w cos cieplejszego bo zaczelam marznac a wszystkie swetry sa juz ciasne w brzuchu :eek:

Lece dalej umierac w lozku :-(

reklama

ja nie bylam w szpitalu bo mieszkam blisko wiec bylam co chwilkę na badaniach....bedą ci żylną krew sprawdzać cholesterol itp...muszą wiedzieć skąd ta cukrzyca i po jakich posiłkach masz wysoki cukier ma mam np po śniadaniu i w nocy.....a co do jedzenia to ciężko wytłumaczyć to nie takie proste i dla każdego cukrzyka ustala się to indywidualnie wiec wiesz co ja ci bede tłumaczyć jak dostaniesz inne wyliczenia wymienników i tyle......nie panikuj da się z tym żyć :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry