reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek główny

Ja tam chetnie urodze tydzien wczesniej,bo juz spac nie moge,czuje sie ociezala i wogole zestresowana jestem tym co mnie czeka.NIe mowiac o tym ze juz sie bardzo niecierpliwie zobaczyc tego swojego wspolokatora,ktory coraz mocniej kopie i rozpycha sie... ;D

reklama
a co do wielowodzia to.................jest ryzyko wystapienia wad ukladu nerwowego i pokarmowego,powiklania przy porodzie..........i po

ale tu naprodukowałyście! :)

dzieki za wszystkie miłe słowa :)
staram sie na ten pobyt w szpitau spojrzeć "łaskawym" okiem. Byłam pod świetną opieką, nawet za bardzo nie traciłam dobrego humoru i chyba przyzwyczaiłam sie do tego miejsca.
Pierwsze chwile były straszne: Syndrom Białego Fartucha - jak zobaczyłam tą położną na Izbie, lekarza i całą świtę, uznałam, że już nic mnie nie boli i chcę wrócić do domu.
Lekarz (po moich objawach) najpierw pomyślał, że może ja mam coś z nerkami, ale jak zaczęłam mieć skurcz, który na moje oko nie wygladał na skurcz, powiedział, że to początek przedwczesnego porodu. dziewczyny! Ja myslałam, że z wrażenia zemdleję... Potem po krpolówce uspokoily się bóle...

A tak z takich czułych chwil, to Osinka pisała tu o języku Karoliny. To usg trwało dlugo (nie narzekałam), bo na praktyce byli studenci i lekarz wszystko im po kolei tłumaczył i tak jeździł tą głowicą z każdej strony. zaczął od "dolu" , potem powiedział: teraz obejrzymy główkę i nagle: o kurcze!!! I to takim tonem, że ja nie wiedziałam co się dzieje. Potem: Jezu!! Niesamowite, dziecko pokazało język!!! Powiedział, że dawno czegoś takiego nie widział... Ja ucieszona poprosiłam go o zdjęcie (i mam wydrukowane). Dumna pokazuję wszystkim :)

A potem co dwie godziny sprawdzali nam tętno płodu i Karola kopała w glwicę na znak protestu...

Temperamentne dziecko :) Ciekawe tylko po kim ?? :D

ja też jestem chętna na wcześniejszy poród - jakieś 2 tygodnie wcześniej mógłby się mały wykluć :D

Witaj Kinga!!!!!!!!!!!!!!
ściskamy gorąco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dobrze że już jesteś w domku :) pusto tu było bez Ciebie!
no i dobrze, że Karolinka tak się dzielnie trzyma, ale temperamencik to ma i pokazała studentom co o tym wszystkim myśli ;)

życzę zdrówka i spokoju :-* :-* :-* :-*

A ja choć mam dość ciężaru, bóli kręgosłupa, zgagi itd. to chciałabym donosić do terminu.
A co do mieszkania to jutro dzwonimy i umawiamy się z tą kobietą. Mieszkanie jest na oś. Tysiąclecia w Katowicach (tutaj też mieszkają rodzice Rafała) na ul. Tysiąclecia :D Kawalerka, prawie w pełni umeblowana. Kobieta chce 550 zł czynszu, ale Rafał ją jeszcze podpiłuje ;) Także wsyztsko wyjaśni się na dniach. A Ty Mokkate z jakiej części dokładnie Katowic jesteś ??? Wcześniej nie sprawdzałam w Twoim panelu i troszkę mnie teraz zaskoczyłaś :D Jest ktoś jeszcze z KAtowic ??? :D
A co do przeczucia to ja cały czas w 100 % byłam przekonana, że noszę dziewczynkę. Nawet bez USG mogłam to stwierdzić, a tu ZONK :D

reklama
Kinga ja po tobie i Kasi mam stracha, ale jednak jutro do lekarza nie jade. Mam go dosyc daleko i pogoda zniechecila mnie do wszelkich wypadow. Poczekam do konca tygodnia, jakby sie cos dzialo to najwyzej do ktoregos szpitala podjade. Ale od dzisiaj jakos lepiej sie czuje :)

Do góry