• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek kulinarny

reklama
A ja dziewczynki zrobiłam wczoraj pyszną golonkę w piwie :))) nie ma się co bać alkohol pod wpływem temp. cały odparowuje :))

Jest to bardzo prosty przepis

Kupujesz golonki takie małe praktycznie bez tłuszczu w siateczkach. Wrzucasz do gotującej wody na ok 10 min, wyciągasz i ściągasz siateczkę następnie dajesz na rozgrzaną PLANTĘ i przypiekasz jak już ładnie się opieka z każdej strony to dolewasz piwo i dusisz aż do odparowania piwka :) Polecam pycha

Koochane.
Macie może sprawdzony przepis na kluski śląskie?dokładnie chodzi chyba o proporcje ziemniaki mąka ....i czy dodawać jajka.mi po dwóch podejsciach wychodziły okropnie gumowe.

dali-ja na oko robie mniej wiecej tak
ziemniaki ugotowane ostudzone u naturalnie utłuczone bądź zmielone dziele w garku lub w misce na cztery części gdzie jedną część wyciągam i wsypuje w to miejsce mąkę ziemniaczaną tak aby zapełnić do reszty ziemniaków, dodaje 2 łyżki mąki pszennej i jajko ale nie zawsze daje raczej częściej nie dawałam

polecam pyszne ciasteczka czekoladowe (któraś z was podała tutaj tą stronkę) własnie je upiekłam i teraz jeszcze ciepłe zajadam pyychaaaa...

ziemniaki ugotowane ostudzone u naturalnie utłuczone bądź zmielone dziele w garku lub w misce na cztery części gdzie jedną część wyciągam i wsypuje w to miejsce mąkę ziemniaczaną tak aby zapełnić do reszty ziemniaków, dodaje 2 łyżki mąki pszennej i jajko ale nie zawsze daje raczej częściej nie dawałam

polecam pyszne ciasteczka czekoladowe (któraś z was podała tutaj tą stronkę) własnie je upiekłam i teraz jeszcze ciepłe zajadam pyychaaaa...

dzieki bede robic -tak mi na nie slinka leci ze nawet teraz bym sie zabrała za nie.

ja zrobilam wczoraj ciasteczka z dzemem z przepisu od tej dziewczyny z bloga...mniam wyszly tylko malo estetyczne, jak to zawsze u mnie

Robię prawie tak samo ale nie daje mąki pszennej i zawsze daje jajko:) Czasem kluski nie wychodzą z tego względu, że ziemniaki nie są dobre do robienia tych pyszności:)
Jutro tez mam zamiar robic kluseczki:) Mmm... :)

a ja zrobiłam znowu z tego bloga czekoladowe kulki pyszne- wspomnienie z dzieciństwa

_DSC2412.jpg

reklama
cokies też je niedawno robiłam ale M. stwierdził, że płatki mogłyby być wcześniej namoczone:no:, co u mnie nie przejdzie. Będę je robić dla siebie:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry