nikita33
Fan(ka)
Chciałam Was - doświadczone przedszkolnie mamy zapytać, co o tym myślicie. Słyszałam, że można posłać do przedszkola dziecko młodsze, niż trzyletnie. Mój Filip we wrześniu przyszłego roku skonczy dwa i pół roku i ponoć już takie dzieci przyjmują do przedszkoli. Ja mam taką sytuację, że być może będę musiała iść w przyszłym roku do pracy, bo kończy mi się zasiłek. Żłobka w mojej miejscowości nie ma, na opiekunkę wydam tyle, że jeśli doliczę jeszcze dojazdy do pracy, to prawie nie będę miała pensji. Dlatego zastanawiam się nad tym przedszkolem - czy rzeczywiście to dobre rozwiązanie posyłać młodsze dziecko? Czy macie jakieś doświadczenia? Filip narazie jest raczej spokojnym dzieckiem, ale ma mało kontaktów z rówieśnikami (ma jedną koleżankę) i jak się znajdzie w większej grupie to się wycofuje i woli przyglądać się z boku. To pewnie też sprawa charakteru, ale właśnie dlatego boję się,, że może mu nie posłużyć wcześniejsze pójście do przedszkola.. Oczywiście nie mogę powiedzieć, co będzie za ponad pół roku, ale czy można go jakoś sensownie przygotować na wcześniejsze przedszkole i czy jest wogóle sens startować z tym wcześniej?
Czy miałyście taką sytuację? Jak sobie poradziłyście? Proszę, napiszcie.
pozdrawiam
nikita
Czy miałyście taką sytuację? Jak sobie poradziłyście? Proszę, napiszcie.
pozdrawiam
nikita