reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wędzidełkowy problem

Nie wiem jak pomóc, ale pocieszę Cię: mój syn też ma stosunkowo krótkie wędzidełko, też wysuwał językiem jedzenie do ponad roku, do tego czasu nie jadał nic poza mlekiem, a potem zaczął jadać normalnie, ale najpierw od papek, chodź niejadkiem pozostał. Nie umiał lizać lodów, nie wymawiał R, SZ, CZ, RZ - po pół roku ćwiczeń w domu jak miał 5-6 lat i kontrolach u logopedy jest wszystko ok.
Mam też męża z ultrakrótkim wędzidełkiem zaniedbanym w dzieciństwie. Nie jest w stanie wystawić języka za linię zębów! Nie jest w stanie nic polizać, mówi odrobinę niewyraźnie, R nie mówił do 18 roku życia ;) Na 100% miał problemy z jedzeniem w dzieciństwie - ale i z tego wyrósł. Piszę to dla pocieszenia, bo skoro może być ok w takich przypadkach to i u twojego synka, przy dodatkowych ćwiczeniach z logopedą będzie dobrze!
Dziękuję za słowa otuchy. Mam nadzieję że córka w końcu ruszy z jedzniem. Widze ze się interesuje, mówi mniam mniam, cieszy się jak coś jej daje ale noe radzi sobie poki co. Niego potrafi kierowac jedzenie językiem na boki tylko probuje wszystko gryźć przodem

reklama
Do góry