• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wiek dziecka w tygodniach

Elencza

Fanka BB :)
Dziewczyny! Zauważyłam, że wiele jest wpisów, w których zaznaczanie wiek Waszych pociech w tygodniach, a nie w miesiącach... To pozostałość po ciąży czy to fachowe liczby...? Mój lekarz zawsze zaznacza miesiące, dlatego zastanawiam się, co mnie ominęło...:)

reklama
mi się tylko jedno nasuwa 8-)
comment_CKTIiz2m5RhnwSPfAbEvfyCuSPEdXANJ.jpg

Na początku lekarze też jeszcze się tygodniami często posługują - typu szczepienie po 6 tygodniu, potem po 12 tygodniu. Dopiero później właśnie na miesiące przechodzą.

Dziękuję za odpowiedź. W takim razie trafiłam na dziwnych lekarzy, bo wszyscy (3) od początku mówili o miesiącach.. :)
A może są różne "szkoły".
Ale zabawne to jak czytać, np 15 tydzień i szybka kalkulacja..:)
Na początku lekarze też jeszcze się tygodniami często posługują - typu szczepienie po 6 tygodniu, potem po 12 tygodniu. Dopiero później właśnie na miesiące przechodzą.

Ostatnia edycja:
Dziękuję za odpowiedź. W takim razie trafiłam na dziwnych lekarzy, bo wszyscy (3) od początku mówili o miesiącach.. :)
A może są różne "szkoły".
Ale zabawne to jak czytasz, np 15 tydzień i szybka kalkulacja..:)
Ja najczęściej to właśnie tak do 12 tygodnia się spotykałam. Typu właśnie pierwsze szczepienia po 6 tygodniu, kolejne po 12, a potem to już w miesiącach szło:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry