reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

Jak Was czytam, to się pocieszam, że różne rzeczy mogą sie przytrafić przy odpieluszaniu;-) Mój Bartuś parę dni temu zwalił (dosłownie, bo to była bardzo stała konsystencja:-D)klocka w pieluchę. Widziałam, że właśnie coś jest na rzeczy więc zapytałam czy:''kupa???""...niestety po fakcie. A mój Bartuś zaś uznał to za...polecenie :tak:wpakował łapkę pod pieluchę wyjął klocka i:sorry2:wręczył go mamie z zadowoloną minką...:eek:

reklama
Bartuś po prostu chciał mamie pokazać, że już zrobił :))))))) My dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy spacer bez pieluszki - dwa razy próbowaliśmy "podlać drzewko", ale nie udało się... Siusiu było dopiero w domu do ubikacji :)

No niezly podarek Ci wreczyl :shocked2::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D

Marcinkowi to sie gratulacje naleza.... :tak::-)

U nas dzis bieganie bez pieluchy,nocnik stoi w przedpokoju i juz dwa razy zrobila na niego sama...Tyle ze wtedy bez majtek biegala...A teraz siedzimy na balkonie i mloda ma majtasy bo bawis ie w piasku...jestem ciekawa czy popusci czy pobiegnie na nocnik...pewnie w kolejne godzinie zagadka sie rozwiaze....

Dzięki:) Pati nie przejmuj sie - u nas jeszcze się to zdarza - dopóki biega bez majtek, za każdym razem woła do ubikacji lub siada na nocnik, a jak ma majtki czy spodenki, to chyba mu się wydaje, że jest w pieluszce i niestety zdarza się posiusiać w majty:)

Ja sie nie chwalę, ja informuję, że od wczoraj rana majty suchutkie a pielucha była tylko na noc i też sucha. Cały czas woła... Oj, żeby tak juz zostało:tak:

mamabartusia, no to Ci dopiero synek prezent wręczył:-D

No u nas narazie jest sikanie gdzie popadnie najbardziej mu sie podoba do basenu jak wymienimy wode:-D no chyba ze pod moją nieobecnośc nastąpiła jakiś przełom o którym nie wiem:szok:

Asia - może pocwiczcie w domu na początek sikanie na stojąco ? u nas się to sprawdziło - tata zrobił instruktaż ;) przećwiczyli w domu i dzięki temyu zaczęło i na dworze wychodzić pod drzewko bo wcześniej nie bardzo...
a u nas wczoraj 2 razy KArol się posikał ze śmiechu!!! z dziadkiem tak się wygłupiał!!! raz na dworze biegał wkoło dziadka i tak się śmiał strasznie że...a drugi rz zaraz po powrocie do domu dziadek zamiast go posadzić na nocnik zaczął się z nim wygłupiać i straszyć go i dokładnie powtróka - ach ci dziadkowie!!! no a poza tym sucho z tym że Karol właśnie rzadko woła (a raczej pokazuje) trzeba go samemu regularnie wysadzać - bez problemu trzyma (no chyba że sie za mocno śmieje :)) noce też suche

reklama
No właśnie próbowałam poćwiczyć z Marcinkiem w domu siusianie na stojąco, ale jest za niski do ubikacji:) Muszę chyba kupić jakiś podest, stołeczek czy coś takiego. A dzisiaj na dworze raz zaczął siusiać, ale kapnęło tylko kilka kropelek, prosto na buty:) i to go chyba zniechęciło :))) Generalnie nie ma nic przeciwko siusianiu na trawkę czy pod drzewko, nie buntuje się, więc z czasem pewnie się uda:) Baśka, Kasiu - nie zakładacie na noc pieluchy i jest sucho, czy pielucha jest sucha? Podziwiam, bo Marcinek ciągle w nocy sika. Tylko że on jest przyzwyczajony wypijać kubek wody przed położeniem się do łóżka... Najpierw chyba z tym trzeba powalczyć:)

Do góry