reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

U nas kupa musowo w gacie i wyobraźcie sobie że pieron wie że źle robi bo dwa razy go przykukałam jak próbował zatrzeć ślady. Raz przekładał kulkę do nocnika, a akuracuk taka okrąglutka wyszła :-D a przedwczoraj wylazł na przewijak w łazience, a mamy taki wysoki z Ikei i lawirował coby się tego co narobił pozbyć. Jak weszłam to stał na jednej nodze i ściągał właśnie rajstopy.
U nas na lodówie są dwie kartki jedna z uśmiechniętą buzią a druga z wykrzywioną i każda wpaska idzie na wykrzywioną a karzdy zaliczony nocnik na uśmiechniętą. I tak tych kwiatuszków pilnuje, bo potem można je wymieniać na nagrody :-D:-D:-D

reklama
Kuba jesteś niemożliwy:-D:-D:-D:-D:-D

U nas też początkowo kupa była w majty i mogłam tłumaczyć, wrzeszczeć i nic. Sam w końcu dojrzał na tyle że teraz biegnie na nocnik i wpadek nie ma

Mamoot, to jak jest od dawna sucha w nocy, to ściągaj tę pieluchę!! Podłóż pod prześcieradełko ceratkę od Stasia ;-) i dawaj! Nie ma na co czekać!! :-D

My (jak sie uczyliśmy spać bez pieluchy) zrobiliśmy niespodziankę dla Tatusia hehe - nakręcałam Małego przez kilka dni, żeby nic nie mówił tacie, że to taka nasza wspólna tajemnica, że tata się ucieszy, jak zobaczy, że Mateusz śpi bez pieluchy - i się udało :-D A Mateusz był tak szczęśliwy, że ma z mamą przed tatą tajemnicę, że hej :-D

Heatherku, ale jeszcze z tydzień temu była jakaś mała wpadka. Już bardzo rzadko. Chciałam poczekać aż powiedzmy będą 2 tygodnie "suche". Ale może masz rację, że już pora.:-)

Brawa dla maluszków!

a u nas od w sumie..sierpnia?..zero wpadek:tak:..mam 3 wielkie paki zamknietych, nieuzywanych pampersów..:-p

reklama
Kuba jest nie do podrobienia.

mamoociku ja mysle ze czas mu sciagnąc ta pieluche, moja miala chyba z miesac sucha zanim się odwazyłam sciągnac, nie spi juz 2 miesiące w pieluszce a wpadek miała moze ze 3-4, tylko ta kupa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, a juz sie cieszyłam że pięknie robi na nocniczek, zawsze musialo być za firanka albo pod stołem a tu nagle trach i taki klops.

Dzis tez walneła kupe w majtki. Byłaysmy u sąsaidki bo ma dwie cory 4,5 roku i 1,5 i zapowiedzialam jej że jak zorbi kupe w majtki (10 razy ja prosilam żeby zrobiła na nocnik bo widziałam że sie zbiera) to pójdziemy do domu. Oczywiscie kupa za pół godziny w majtach, cały dom sąsiadki zasmrodzony, poszłysmy do domu, był wielki płacz, i na tym sie skończylo.... skoro potrafiła robić na nocnik, zawołac przed kupą i ładnie zrobić to chyba juz kuma ze ta kupa wyłazi... juz mam dośc ścierania jej kupy z ciuchow....

Do góry