• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Wizyta u ginekologa

Dzień dobry, mam pytanie czy istnieje możliwość zapisania się do lekarza ginekologa ( na nfz) w wybranym przeze mnie miejscu, czy jednak zmuszona jestem do wybrania się do przychodniu w miejscu, w którym jestem zarejestrowana? Pozdrawiam.

reklama
O ile się orientuję, idziesz gdzie chcesz, zakładasz kartę i przyjmuje Cię lekarz. Tak samo miałam z ośrodkiem zdrowia, zapisywałam się tam, gdzie pasował mi lekarz, a nie bliskość miejsca zamieszkania. Raczej nie obowiązuje już rejonizacja, na pewno nie jeśli chodzi o ginekologa 🤔

O ile się orientuję, idziesz gdzie chcesz, zakładasz kartę i przyjmuje Cię lekarz. Tak samo miałam z ośrodkiem zdrowia, zapisywałam się tam, gdzie pasował mi lekarz, a nie bliskość miejsca zamieszkania. Raczej nie obowiązuje już rejonizacja, na pewno nie jeśli chodzi o ginekologa 🤔
Tylko czy nie będzie wiązało się to ze zmianą przychodni, w której jestem zarejestrowana?Ponieważ w ośrodku zdrowia, w którym jestem zapisana przyjmuje lekarz ginekolog.

Tylko czy nie będzie wiązało się to ze zmianą przychodni, w której jestem zarejestrowana?Ponieważ w ośrodku zdrowia, w którym jestem zapisana przyjmuje lekarz ginekolog.
Nie, nie będzie miało. Lekarz poz to jedno, a ginekolog drugie. Możesz iść gdziekolwiek do ginekologa, gdzie tylko chcesz. Nie ma to związku z lekarzem poz. W przychodni deklarowała lekarza poz, nie ginekologa. Nie zmieni Ci się przychodnia, lekarz poz, ani nic.

No tak, przecież pisze że na NFZ. Możesz iść na NFZ gdzie tylko chcesz do ginekologa, nie ma znaczenia, czy przyjmuje w Twojej przychodni czy nie. W przychodni składała tylko deklaracje do lekarza poz (rodzinny) i ewentualnie pielęgniarki i położnej. Nie istnieje deklaracja do ginekologa. Możesz sobie jeździć nawet z Rzeszowa do Szczecina do ginekologa na NFZ.

No tak, przecież pisze że na NFZ. Możesz iść na NFZ gdzie tylko chcesz do ginekologa, nie ma znaczenia, czy przyjmuje w Twojej przychodni czy nie. W przychodni składała tylko deklaracje do lekarza poz (rodzinny) i ewentualnie pielęgniarki i położnej. Nie istnieje deklaracja do ginekologa. Możesz sobie jeździć nawet z Rzeszowa do Szczecina do ginekologa na NFZ.
bardzo dziękuje

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry