Dzień dobry, mam pytanie czy istnieje możliwość zapisania się do lekarza ginekologa ( na nfz) w wybranym przeze mnie miejscu, czy jednak zmuszona jestem do wybrania się do przychodniu w miejscu, w którym jestem zarejestrowana? Pozdrawiam.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tylko czy nie będzie wiązało się to ze zmianą przychodni, w której jestem zarejestrowana?Ponieważ w ośrodku zdrowia, w którym jestem zapisana przyjmuje lekarz ginekolog.O ile się orientuję, idziesz gdzie chcesz, zakładasz kartę i przyjmuje Cię lekarz. Tak samo miałam z ośrodkiem zdrowia, zapisywałam się tam, gdzie pasował mi lekarz, a nie bliskość miejsca zamieszkania. Raczej nie obowiązuje już rejonizacja, na pewno nie jeśli chodzi o ginekologa![]()
Nie, nie będzie miało. Lekarz poz to jedno, a ginekolog drugie. Możesz iść gdziekolwiek do ginekologa, gdzie tylko chcesz. Nie ma to związku z lekarzem poz. W przychodni deklarowała lekarza poz, nie ginekologa. Nie zmieni Ci się przychodnia, lekarz poz, ani nic.Tylko czy nie będzie wiązało się to ze zmianą przychodni, w której jestem zarejestrowana?Ponieważ w ośrodku zdrowia, w którym jestem zapisana przyjmuje lekarz ginekolog.
nawet na nfz?Nie, nie będzie miało. Lekarz poz to jedno, a ginekolog drugie. Możesz iść gdziekolwiek do ginekologa, gdzie tylko chcesz. Nie ma to związku z lekarzem poz. W przychodni deklarowała lekarza poz, nie ginekologa. Nie zmieni Ci się przychodnia, lekarz poz, ani nic.
bardzo dziękuje za pomoc <3O ile się orientuję, idziesz gdzie chcesz, zakładasz kartę i przyjmuje Cię lekarz. Tak samo miałam z ośrodkiem zdrowia, zapisywałam się tam, gdzie pasował mi lekarz, a nie bliskość miejsca zamieszkania. Raczej nie obowiązuje już rejonizacja, na pewno nie jeśli chodzi o ginekologa![]()
No tak, przecież pisze że na NFZ. Możesz iść na NFZ gdzie tylko chcesz do ginekologa, nie ma znaczenia, czy przyjmuje w Twojej przychodni czy nie. W przychodni składała tylko deklaracje do lekarza poz (rodzinny) i ewentualnie pielęgniarki i położnej. Nie istnieje deklaracja do ginekologa. Możesz sobie jeździć nawet z Rzeszowa do Szczecina do ginekologa na NFZ.nawet na nfz?
bardzo dziękujeNo tak, przecież pisze że na NFZ. Możesz iść na NFZ gdzie tylko chcesz do ginekologa, nie ma znaczenia, czy przyjmuje w Twojej przychodni czy nie. W przychodni składała tylko deklaracje do lekarza poz (rodzinny) i ewentualnie pielęgniarki i położnej. Nie istnieje deklaracja do ginekologa. Możesz sobie jeździć nawet z Rzeszowa do Szczecina do ginekologa na NFZ.