reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Fajnie, że u Was dobre wieści od lekarzy :) Ja właśnie się zorientowałam, ze umówiłam się z moim ginkiem na 15 sierpnia na wizytę... gapa ze mnie i z niego... będę musiała doczekać do 17 - ostatnia wizyta i ostatnie usg... chcę juz być po wszystkim...

reklama
paula_zg gratuluje udanej wizyty, wynikow i samych pozytywnych wiesci
trixi fajna ta Twoja spiaca krolewna :-)
kardamon gratuluje udanej wizyty. Jesli sie w pierwszym terminie rozpakujesz to zdobedziesz laur zwyciezcy :-)
bebzonik ja mam na plusie 15. Wlasnie w tym tygodniu mi stuknelo ale moja ginka mowi ze jest wszystko w porzadku i mam sie nie przejmowac waga bo przybieram ponoc ksiazkowo hmmmm co lekarz to opinia .....

Bebzonik - ja mam 14+ więc na jedno właściwie wychodzi. I tak dobrze, bo myślałam, ze przez całą ciążę to będzie ze 25... martwić się zaczniemy po jakimś czasie po porodzie, jak nie zacznie schodzić.

Jesli chodzi o wagę - znalazłam coś takiego :

Waga w ciąży

Ja miałam przed ciązą BMI 18,5 - więc w/g tego co piszą powinnam przytyć od 13 do 16 kg :szok:
Ważę juz 62 kg - ostatnio przybieram w ekspresowym tempie po tym jak na chwilę moja waga się zatrzymała :zawstydzona/y: Więc mam już 14 kg na plusie...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :happy2:
Tyle udanych wizyt było w zeszłym tygodniu... :tak: oby ten był równie łaskawy i szczęśliwy dla nas. Dzisiaj i jutro chyba najwięcej więc trzymam kciuki za wszystkie mamusie i dzidziusie!

ewelinak wg tego opisu opisu powinnam przytyć dokładnie tak jak Ty :eek: ale coś mi się wydaje, że przez ostatni miesiąc nie przytyłam wiele... tak sobie pomyślałam jak ta waga macicy, płodu itd ma się do naszych koleżanek, które przytyły po 3kg :szok: hehe pojęcia nie mam...

No własnie - to oznacza, że tyjąc - chudły... Musiały gubić kg - bo przecież wody ważą, dziecko waży - juz teraz u większości 2,5 kg, krwi jest o wiele więcej, łożysko, macica, która się powiekszyła... Więc pewnie gubiły z tłuszczyku, masy mięśniowej - nie wiem...

A propos ważenia się na wizytach to ja mam 15+ czy któraś z Was może mi dorównać :-D:-D:-D

Ja na dzień dzisiejszy mam +16 kg :zawstydzona/y:

U nas wszytstko ok. Malutka waży 2100g, rozwija się prawidłowo. Wszystkie wyniki ok, szyjka długa i twarda, narazie wcześniejszy poród nie grozi. Jedyny problem to taki, że Julka do dnia dzisiejszego nie obróciła się. Siedzi sobie po turecku i tak jej dobrze. Lekarz kazał się psychiczni przygotowywać na ewentualną cesarkę gdyby tak już miała zamiar pozostać.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Zobaczymy co będzie.

reklama
Agusia super :)) a maleńka moze sie jeszcze odwrócić bo ma miejsce i nie jest jakaś bardzo duża.

ja mam 12kg na + i sie tym nie przejmuję. Dziecko musi ważyć, łożysko, wody płodowe itp. Po porodzie szybko to zgubimy karmiąc piersią. zobaczycie.

Nie wyobrażam sobie jak można przybrać na wadze tylko 2kg (chyba że sie miało solidną nadwagę przed) bo przecież to maleństwo musi ważyć, a waży już samo ponad 2 kg, a gdzie reszta? same wody ponad 1 kg.

Do góry