reklama
wrześniowa
Fanka BB :)
No kobietki same dobre wieści dzisiaj :-) Gratuluję mamusiom!
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
Witam
Według mnie to chlopczyk bo na ten tydzień ciąży to raczej nie wygląda że to pipcia jest ;-).Ja mam dowód że to synek to ci pokażę jakie ja mam zdjęcie.
To jest 27 tydz i tam gdzie są kreseczki to jest siusiak ;-)
tERAZ NAPISZĘ CO U MNIE PO WIZYCIE.
Synek łądnie i równo sobie rośnie,wązy 2600 i idealne wymiary co do tygodnia ciąży.Lekarz powiedział że nie będzie duzy i troszke ponad 3 kilo pewnie będzie wazył jak się urodzi.Łozysko I/II stopień i jak na ten etap ciązy jest bardzo ładne i świeże ,szyjka lekko juz zaczeła się skracać ale w tym tygodniu ciąży może tak być i już widac że sie szykuje powoli do porodu ale raczej urodze w terminie ;-)
Wyniki mam w normie,toxo bez zmian w dalszy ciągu.JEdynie w moczu jakaś nie wielka infekcja więc mam brać furagin.Przepisał mi też Clotrimalzol w gobulkach by oczyścić troszke w środku by nic tam sie nie działo ;-)
Według mnie to chlopczyk bo na ten tydzień ciąży to raczej nie wygląda że to pipcia jest ;-).Ja mam dowód że to synek to ci pokażę jakie ja mam zdjęcie.
To jest 27 tydz i tam gdzie są kreseczki to jest siusiak ;-)
tERAZ NAPISZĘ CO U MNIE PO WIZYCIE.
Synek łądnie i równo sobie rośnie,wązy 2600 i idealne wymiary co do tygodnia ciąży.Lekarz powiedział że nie będzie duzy i troszke ponad 3 kilo pewnie będzie wazył jak się urodzi.Łozysko I/II stopień i jak na ten etap ciązy jest bardzo ładne i świeże ,szyjka lekko juz zaczeła się skracać ale w tym tygodniu ciąży może tak być i już widac że sie szykuje powoli do porodu ale raczej urodze w terminie ;-)
Wyniki mam w normie,toxo bez zmian w dalszy ciągu.JEdynie w moczu jakaś nie wielka infekcja więc mam brać furagin.Przepisał mi też Clotrimalzol w gobulkach by oczyścić troszke w środku by nic tam sie nie działo ;-)
Załączniki
Ostatnia edycja:
aniawos
To i ja się pochwalę wizytą..w końcu, bo to była normalna wizyta od kilku miesięcy...
Wszystko ok, Ada to Ada, pierwszy raz ja zobaczyłam taką cipachę, że szok
wywalona jak na talerzu...przy Idze nie widziałam, a teraz tak, więc nie ma obawy, że chłopak;-) mała waży 2350g, wszystko dobrze, pooglądałam organy, łapki, nóżki, paluszki, główkę..super..widziałam usta- takie same duże jak mam ja i Iga..P stwierdził, że będzie kopia Igi..zobaczymy. U mnie wszystko się ładnie trzyma.
Wyszłam z wizyty szczęśliwa..kurczę kiedyś to był standard, a przez tą sytuację z moim ginkiem odzwyczaiłam się od normalnych wizyt..super, cieszę się, że wrócił..chociaż jeszcze jedna wizyta i koniec. Rozmawialiśmy o cc..wraca 22 sierpnia do pracy, powiedział, że jest ok i powinien wrócić od razu do stołu, ale nie da mi gwarancji, zobaczy jak wróci, bo wiadomo ordynator decyduje. Czyli idę dzisiaj do tego knura, trudno odżałuję 100zł, ale w razie co będzie. Z moim ginkiem umówiłam się na 30 sierpnia i wtedy powie czy robi on czy tamten...jestem dobrej myśli. Ale też powiedział, że termin 1-2 września jest ok, wcześniej nie ma co, bo ostatnio były robione w USA czy UK- nie pamiętam jakieś badania na dzieciach po planowanych cc i jednak lepiej robić jak najbliżej terminu, ponieważ udowodnili, że te późniejsze dzieci mają mniejsze problemy z oddychaniem. Ok. Czyli nie będę miała sierpniowego dzieciaczka;-)
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:-)
Wszystko ok, Ada to Ada, pierwszy raz ja zobaczyłam taką cipachę, że szok

Wyszłam z wizyty szczęśliwa..kurczę kiedyś to był standard, a przez tą sytuację z moim ginkiem odzwyczaiłam się od normalnych wizyt..super, cieszę się, że wrócił..chociaż jeszcze jedna wizyta i koniec. Rozmawialiśmy o cc..wraca 22 sierpnia do pracy, powiedział, że jest ok i powinien wrócić od razu do stołu, ale nie da mi gwarancji, zobaczy jak wróci, bo wiadomo ordynator decyduje. Czyli idę dzisiaj do tego knura, trudno odżałuję 100zł, ale w razie co będzie. Z moim ginkiem umówiłam się na 30 sierpnia i wtedy powie czy robi on czy tamten...jestem dobrej myśli. Ale też powiedział, że termin 1-2 września jest ok, wcześniej nie ma co, bo ostatnio były robione w USA czy UK- nie pamiętam jakieś badania na dzieciach po planowanych cc i jednak lepiej robić jak najbliżej terminu, ponieważ udowodnili, że te późniejsze dzieci mają mniejsze problemy z oddychaniem. Ok. Czyli nie będę miała sierpniowego dzieciaczka;-)
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:-)
magda1977
Aniawos a musisz koniecznie wydac te 100 zl na taka wizytę jak byłąś u swojego wybranego wcześniej ginka.Bo pewnie nic nowego się nie dowiesz?
A córcia raczej nie duża będzie ;-)
A córcia raczej nie duża będzie ;-)
agusia wow też bym się zdziwiła gdyby nagle okazało się że jednak córka. A Dawno temu urodziła?? Myślałam że takie rzeczy dzieją się raz na milion![]()
Jakieś 3 miesiące temu.
Gratuluję udanych wizyt.
aniawos
magda chyba tak, zastanawiałam się nad tym wczoraj...boję się po prostu, że jak nie pójdę do tego knura- ordynatora dzisiaj to w razie jakby mój ginek nie wiem nie mógł zrobić cc- bo go np. ordynator przez pierwsze dwa tyg. nie dopuści do zabiegów..to kto mi zrobi cc?? knur powie sorry, wal się..ja mam z nim umowę na "gębę" nie mam medycznych wskazań do cc..muszę być zabezpieczona..wiem, że to stracona stówa, bo dzisiaj nic się nie dowiem..wezmę tylko ostatnie zwolnienie do pracy..
reklama
magda1977
Nie w takim bądź razie lepiej idź ;-)
Podziel się: