reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
Ewelinka, Ania gratuluje udanych wizyt:-) humorek na pewno duzo lepszy.

Kati u mnie wczoraj była położna i omawialysmy pielęgnacja noworodka. Fajnie było sobie przypomnieć. Polecala tez do odkazania pepka, rany krocza lub po cesarce środek oktanisept. Dzis go zakupilam. Mnie najbardziej ucieszyly rady dotyczące pielęgnacji chlopczyka bo troche mi to spędzalo sen z powiek, a teraz mysle ze bede czuła sie pewniej. Na następnych spotkaniach będziemy rozmawiac o karmieniu piersią i okresach porodu. Przede wszystkim sposoby relaksacji i jak pomoc dziecku schodzic coraz niżej do kanału. Przy okazji poleciła mi fajny sklep i tani na wyprawke szkolna dla corci, wiec juz mam wszystko zakupione i dla Majci i dla Leosia.

Dziewczyny, super wiesci. Gratuluje udanych wizyt!
ellsi faktycznie strasznie malo wazy ten twoj brzdac jak na 34tc ale najwazniejsze ze wszystko jest w porzadku.
ewelinak na kiedy masz termin fizjoterapii? I tak nie rozumiem dlaczego ona Ci teraz krwi nie pobrala, takie drogie to badanie czy o co chodzi...:wściekła/y: przeciez w Twoim stanie, z taka anemia to ona powinna Cie monitorowac przynajniej co 2 tygodnie....ehhhh
Nasza konsultacja wczoraj w szpitalu byla ok. Upewnilam sie co do pewnych kwestii jesli chodzi o pobyt w szpitalu. Przeszlismy przez cala papierologie, wiec jak teraz bede rodzic to tylko mam przyjsc i tyle. Nie wiem czy u Was sa takie mozliwosci ale u mnie pytali o pepowine - czy chce zamrozic krew z pepowiny dla malej jakby w przyszlosci miala miec jakies problemy zdrowotne czy moze podarowac na rzecz innych. Oddajemy, bo zamrazanie sporo kosztuje a nikt do dzisiaj nie udowodnil ze kiedykolwiek ta krew sie przydaje. Do tego pytali co chcemy zrobic z lozyskiem. Jest sporo rozwiazan. Oczywiscie tez mozna podarowac - idzie wtedy na karme dla zwierzat lub po prostu sobie wziac do domu i zrobic z niej nawoz :-) albo tez oddac do takiej specjalnej firmy, ktora robi z niego lekarstwa, ktore potem sa dla mnie i dla malej. I na to sie zdecydowalismy bo koszt jest relatywnie niewielki a taki lek na pewno jest lepszy niz nie jesten syf chemicznie wytworzony.
Do tego oddalam swoja tomografie do konsultacji bo musza sie upewnic czy przy mojej wadzie kregow ledzwiowych bede mogla rodzic normalnie i czy bede mogla miec zrobione znieczulenie w razie czego. Zdecydowalam sie tez na akupunkture jako srodek przeciwbolowy na poczatek a dopiero na szarym koncu na znieczulenie, jesli nic juz wiecej nie pomoze.
Polozna wymacala mala a ta oczywiscie juz sie spryciula odwrocila. Dalej jest glowka w dol na szczescie ale jeszcze nie jest w kanale rodnym wiec bryka jak to ona. Tydzien temu lezala po lewej stronie a wczoraj juz po prawej :-D Ciekawe jaki jeszcze numer wywinie przed porodem ale cos czuje ze wesolo bedzie :-D

Bluetooth fajnie że wizyta udana...widać, ze u Ciebei super opieka jest co do krwii z pępowiny to mam podobne zdanie co Ty, że do końca to nie jest udowodnione, że faktycznie pomaga, a koszt duży przechowywania....czasami mam wrażenie, ze różne firmy i instytucje wykorzystują ten strach rodziców o własne dziecko. Co do łożyska to nigdy nie słyszałam, ze jest możliwość zrobienia z nim czegokolwiek, ale to pewnie w PL
Niezła akrobatka z Twojej córci:-)

Gratuluję udanych wizyt :-)
Po wczorajszej wizycie jestem jakaś niezadowolona :-(
Wszystko jest oczywiście ok, nic niepokojącego się nie dzieje a ja jakaś taka nieusatysfakcjonowana wyszła od lekarza. Ciśnienie w normie, waga powiedzmy też :sorry2: Gin pobrał mi posiew w kierunku GBS wynik za tydzień. Synuś nadal synusiem leży główką w dół. USG fajne synek miał paluszki na główce i rozmyślał sobie. Waży 2367 g, lekarz obstawia wagę 3500 g. Łożysko już dojrzewa, pojawiły się jakieś " pęcherzyki"( nie pamiętam fachowej nazwy). Kolejna wizyta dopiero za 3 tyg.
Nie wiem czego oczekiwałam od tej wizyty skoro czuję się zawiedziona ?? Chyba że maluszek lada chwila się urodzi :happy2:

Przypomnialo mi sie jeszcze ze na moje pytanie czy w soczewkach moge rodzic zarowno ns jak i cc polozna odpowiedziala ze tak, wiec bardzo sie ciesze bo nie chcialabym w okularach sie jeszcze do tego meczyc.
kasiula to fakt, ja tez nie wiedzialam o tym, ze z lozyska robia takie rzeczy. Ponoc robia tez kosmetyki ale to mnie akurat nie interesuje. A propos akrobatki to sie dzisiaj znowu przeniosla na lewa strone wiec na prawej byla chyba specjalnie na wczorajszej wizycie zeby pokazac lekarzowi na co ja stac :-D
sylwia moze to po prostu hormony szaleja. Wazne ze z malym wszystko w porzadku i u Ciebie tez wszystko ok :-)

reklama
Ja też po wizycie u knura;-) wiecie na kiedy zabieg? 5 września:wściekła/y:ja świecie przekonana, że 1 będę miała z głowy..a on, że 2.09 czyli tydzień przed go nie ma, no to mówię, że może 1..a on nie, bo to za wcześnie...to 5, mam się pojawić na 8.30-9.00 i poczekam sobie, aż się skończą wszystkie zabiegi i ja...trochę mi się to nie podoba..po prostu mam w pamięci pierwszy poród..inaczej to wyglądało, ale cóż. Wtedy 8.30 szpital, przygotowanie i 9.40 koniec..a teraz na czczo będę tam kwitła pewnie do południa..głodna i zestresowana..ale zobaczymy może jeszcze coś wymyślimy, tzn. uda się, że mój ginek będzie robił..
Zrobił mi wczoraj posiew, zawiozłam do laboratorium, 55 zł i mam dzwonić w piątek czy już jest wynik. 24.08 idę na ktg..w pierwszej ciąży nie chodziłam. i jeszcze dostałam kartę ruchów, też nie wiem po co, bo czuję małą non stop. ale ok..policzę trochę..

bluetooth też nie słyszałam, żeby coś robić z łożyskiem..a nawóz do kwiatków:-D super..miałabyś najładniejsze kwiatki w całym bloku;-)

aha, i dziewczyny do cc paznokcie u rąk niepomalowane..u nóg mogą być:-)

Do góry