reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
aniawos a moze Twoj stary gin zrobi Ci cc 1 wrzesnia i nie bedziesz musiala isc do knura. Jest taka opcja, jesli on bedzie juz mogl operawac?
No tez sie smialam jak to uslyszalam ale ponoc jest super nawoz z lozyska :-) Niestety nie bede miala najladniejszych kwiatow na balkonie bo nie moge miec kwiatow. Mieszkamy na 7 pietrze, otwarta przestrzen i rzeka przed nami i taki tam wiatr ze zaden kwiatek by tego nie przezyl :-( Odbije sobie w nastepnym mieszkaniu :-)

bluetooth to udostępnij trochę swojego łożyska..może moje kwiatki odżyją:-D;-)
a z moim ginkiem jest taka opcja..idę do niego 30 sierpnia i wtedy on już będzie wszystko wiedział i ja:-) jak nie..to zostanie mi 05.09.2011:-) czyli 4 dni przed terminem..chyba, że Ada stwierdzi, że wychodzi wcześniej. W razie co mam wpisane w kartę ciąży od ordynatora-knura, że ma być cc..także jak pojadę do szpitala to muszą mi zrobić..

Chetnie odstapie, tym bardziej ze do zrobienia leku biora doslownie kawalek 1x1 cm wiec jeszcze duuuuzo zostanie :-D
To dobrze ze masz cesarke wpisana w karte bo przynajmniej nie bedziesz sie musiala z nikim wyklocac.

Bluetooth, sylwia gratuluję udanych wizyt !!
Nam na szkole rodzenia też przedstawiono możliwość z zamrożeniem kwi pępowionowej, niby wszytsko za darmo itd., Pani zostawiła książeczkę, a w domu jak poczytaliśmy to dopiero okazało się jakie to koszty . A o łożysku to ciekawostka dla mnie, u nas w PL chyba takiej możliwości nie ma, bo nie słyszałam aby się pytali.
Sińka kciuki zaciśnięte !!
aniawos trzymam kciuki aby Twój ginek wykonał u ciebie cc, knur po raz kolejny się popisał .

Nie wiem czy w samych Niemczech jest to popularne zeby robic cos z lozyska. Ja mialam to szczescie ze nam o tym polozna mowila ale moze tak byc ze w jakis mniejszych miastach tez o tym nie wspominaja. Zajmuje sie tym w calych Niemczech tylko jedna firma wiec najwyrazniej nie jest to takie proste. Ponizej linki ktore mowia o tym, ze w Polsce tez wiedza co z lozyskiem zrobic. Tylko szkoda ze szpitale sobie przywlaszczaja czyjas wlasnosc i jeszcze na tym zarabiaja...

KAFETERIA - ŁOŻYSKO!!! - Forum dla kobiet
KALLOS -PLACENTA - krem pielęgnacyjny do włosów z wyciągiem z łożysk roślinnych - Forum Szafa.pl

Przyłączam się do gratulacji za wszystkie udane wizyty i trzymam kciuki Sińka za Twoją :tak:
Bluetooth - nie mam pojęcia dlaczego - ale ta połozna stwierdział, że nie ma sensu pobierać krwi jak to nowe żelazo tak krótko biorę. W sumie byłam pewna, że zrobi mi te badania - po o ostatnim zasłabnięciu - własnie po to była przyspieszana wizyta... Bo wyniki moje już miesiąc mają. Umówiła mnie na za 2 tygodnie.
Ale ja już się niczemu nie dziwię. Jakos stało mi się to obojetne i odliczm już tylko dni do porodu - bo głowa muru nie przebiję - nie mam siły upominac się, prosić - to jakies wariactwo...
Za to wczoraj cały dzień wydzwaniałam do telecentrum, które przysłało mi informacje, ze moja fizykoterapia się nie odbędzie i mam zadzwonić po nowy termin. Kobieta - anioł odebrała. Dziesięć minut walczyła o jak najszybszy termin i dostałam go na dzisiaj. Ładnie podziękowałam - a Pani - nie ma za co, cieszę się, że mogłam ci pomóc. Normalnie jak nie tutaj :-)
Pędze zjeść śniadanie i jadę do szpitala.

Dziewczyny - powodzenia na wizytach.

reklama
tez gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne:-)

teraz sobie przypomniałam, ze miałam tą odżywkę do włosów z łozysk, ale ona jest ze zwierzęcych, więc z Twojego bluetooth bedzie jeszcze lepsza:-D
aniawos to jak będziesz miała CC przez knura to tydzień przedemną i w suwaczkach też mamy tydzień różnicy, więc niby ok, ale mi się tez jakoś późno wydaje, ale moja lekarka że wcześniej nie...mam nadzieję ze dotrzymamy do terminu

Do góry