reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

W/g tego co przeczytałam i widziałam na forum to tzw "nub", to co zaznaczyłam powiedzmy, że kółeczkiem -hihihi - jesli jest równolegle z kręgosłupem, lub mniej niż pod kątem 30 stopni - jest to dziewczynka...

jak tu
Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see

Ale Dziewczyny jeszcze raz chcę zaznaczyć, że ja to w formie zabawy - tak mnie to zainteresowało ;-) Więc naprawdę jak cokolwiek chcecie zapytać to na forum, które podałam. Ściskam

reklama
dzieki wielkie ewelinak, przeczytalam strone ktora podalas, faktycznie wyglada podobnie :-) Jak moj M jutro przyjedzie to mu pokaze zeby sobie postudiowal :-D

Hej!
Byłam dziś na wizycie u gina i...wszystko super!!!Dziś miałam usg anatomiczne i wszystkie parametry są w porządku,serduszko ładnie i regularnie bije,narządy dobrze rozwinięte,łożysko na tylnej ścianie,więc ok i już wiem,że będę miała synka :-)
lekarz co do tego nie miał żadnych wątpliwości i baaardzo się cieszę,zawsze chciałam mieć chłopczyka,więc marzenie się spełniło:-)a najbardziej się cieszę,że jest zdrowy i tak słodko pomachał do nas na usg...szkoda tylko,że na następne usg trzeba będzie zaczekać 6 tyg.,bo za 3 tyg. zrobi mi tylko badanie gin.ogólne...:-(już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę mojego Jasia:-)

Ja też po wizycie, wszytsko jest ok, szlaban na spacery odwieszony !!Za 2 tyg mam sie stawić na usg połówkowe.

Ewelina widzę że zostałaś naszą forumową wróżbitką !! To i może ja się uśmiechnę do ciebie po połówkowym :-p uzgodniliśmy z T. że płeć poznamy dopiero przy porodzie, ale czasami jestem ciekawa kto tam w brzuszku się chowa :-)

Martela - super, gratuluję udanej wizyty !!

cześć ja dzisiaj przezyłam chwilę grozy, bo przed sama wizyta u gina zauważyłam minimalne plamienie, lekarka mnie zbadała Dzidziuś cały i zdrowy, plamienie może być spowodowane nisko osadzonym łozyskiem, albo nerwami bo miałam ostatnio ciężkie 2 dni. Dostałam lekarstwa i mam sie stawić za tydzień, mam nadzieję że wszystko bedzie dobrze....tak sie boję o mojego Dzidziusia, chociaż na wizycie fikał jak szalony, no i jeszcze jedno to jest prawdopodobnie chłopczyk:-)

dziewczyny która mniała coś z tym łożyskiem lub jakieś plamienia?

witam

juz po wizycie:) z dzidzią wszystko ok:) rośnie zdrowo, serduszko pieknie biło:):) ja przytylam od ostatniej wizyty 1,5 kg :/ :):) ogólnie to wszystko jest ok:)

co do tego kto tam siedzi to dalej nie wiem...mam bardzo wstydliwe dzieciątko i nie chce pokazać ale lekarz cos tam wspomniał w pewnym momencie ze jest szansa na chłopca ale nie jest pewien bo tak słabo tam widać:p moze nastepnym razem :D:D:D

oto moj maluszek jak macha do cioć z bb-forum:):)
DSCN1367-crop.JPG

cześć ja dzisiaj przezyłam chwilę grozy, bo przed sama wizyta u gina zauważyłam minimalne plamienie, lekarka mnie zbadała Dzidziuś cały i zdrowy, plamienie może być spowodowane nisko osadzonym łozyskiem, albo nerwami bo miałam ostatnio ciężkie 2 dni. Dostałam lekarstwa i mam sie stawić za tydzień, mam nadzieję że wszystko bedzie dobrze....tak sie boję o mojego Dzidziusia, chociaż na wizycie fikał jak szalony, no i jeszcze jedno to jest prawdopodobnie chłopczyk:-)

Mysle ze na razie nie powinnas sie tym zbytnio martwic.Lozysko prawdopodobnie sie podniesie jesli nie to czeka Cie cesarka, ale to jeszcze duzo czasu i w wiekszosci łozysko sie łanie ponosi.

reklama

Kasiula, ja miałam plamienie okolo 9 tygodnia (różowe), ale tylko raz, na szczęscie się nie powtórzyło... Na wszelki wypadek dostałam duphaston, ale mialam go wziąć tylko w przypadku powtórki...
niestety z doświadczenia wiem, że teraz przez kilka dni za każdym razem jak pójdziesz do kibelka, to bedziesz się zastanawiac czy coś tam się nie poplamiło...
Ale nie przejmuj się Kochana, będzie dobrze... trzeba pozytywnie myśleć!!!!!! Koniec i kropka!

Do góry