reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
Ja zapisałam sie na 21 i najbardziej jestem ciekawa wyników badań bo u nas w labolatorium wprzychodni dopinaja do karty i lekarz je odbiera na wizyte .A mój ma dyżury w przychodni i weźmie moja karte do swojego gabinetu gdzie chodze do niego prywatnie

Ja po wizycie. Byłam w piątek. Wyniki moczu się poprawiły, leukocyty wróciły do normy po tabletkach, także jest ok. Badanie krwi też wyszło ok. Ciśnienie standardowe od początku ciąży: 142/79. Wydawało mi się wysokie, ale lekarz powiedział, że jest ok. Waga wg lekarskiej wagi wzrosła o 1kg w ciągu miesiąca.
Pierwszy raz w ciązy miałam badanie ginekologiczne. Szyjka ok, PH również, macica miękka. Potem przyszedł czas na USG. Zawołałam męża i pooglądaliśmy maluszka. Niestety leniuszek nie chciał fikać. Pomachał nam tylko i założył sobie rączkę na główkę. "Pozycja weekendowa" jak to określił lekarz. Skwitowałam krótko, że ma to po tatusiu :-D Pośmialiśmy się troszke. A ogólnie jest wszystko ok. Pooglądał narządy maluszka, wszystko jest w porządku. Płeć może poznamy za miesiąc. Powiedział, że narazie za wcześnie. Zresztą pozycja szkraba i tak nie pozwoliłaby na zobaczenie czegokolwiek.
Kolejna wizyta w piątek 13 maja. Do tego czasu muszę zrobić kolejne badanie moczu i tym razem dodatkowo glukozę. Ale o tym w gównym wątku napiszę.

Super, że wizyta udana i maluszka pooglądaliście.:-D
My czekamy do środy, choć nie wiem czy będę miała USG, bo ostatnio było, a Mąż tak by chciał zobaczyć. Ale się okaże może będzie.

reklama
Wróciłam z wizyty. Dzidzia rosnie, nie pamietam ile ma cm, ale cos ponad 10cm od glowy do dupki. MA chyba ADHD bo nie dalo sie go namierzyc, tu go widac za sekunde plum juz nie widac.. Sam lekarz sie smial jak mowilam ze nic tam nie widze, to mowi, ja tez nie :) Ogolnie wszystko na ten tydzien w normie. Dal mi detektor tetna i slyszalam swoje tetno i jego. Ale znowu to samo slysze tetno naraz plum juz nie slychac i trzeba z innej strony brzucha sluchac, takze maly sobie plywal u mamy w brzuchu jak w basenie.
Plec poznam dopiero po 20 tyg, bo nie dalo sie uchwycic mojego ruchliwego malca.

Do góry