reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Ewelina gratulacje, Zosieńka jest prześliczna :-) A ja Ci powiem, że tak troszkę Ci tych trzech synów zazdroszczę ;-) Kiedyś mi się ubzdurało, że trzech synów będę miała, ale jakoś się na to nie zanosi, jest jeden i będą dwie dziołszki, a nie wiem czy odważę się jeszcze zaryzykować ;-)

reklama
Mononoke trzymam kciuki :-)
A ja tam jestem spragniona różu jak niczego innego - wybaczcie ;-)
Po tych niebieskich latach... hahaha

Z tej euforii zapomniałam zapytać o wymiary,
bo obwód główki HC 160 mm - wskazuje na 19 tydzień i 1 dzień
a FL - długość kości udowej 19 tyg. i 2 dni
w/g poprzedniego usg i ostatniej miesiączki to 19 tydzień i 5 dzień
takie odchylenia są normalne?
gdzieś przeczytałam, że tak - a Wy jak sądzicie?

tak, takie odchylenia to norma.
Ja miałam identyczne, tlyko 20 z przodu i lekarz mówił że to normalne. Ważne że jakiś kolosalnych różnic nie ma, a pare dni w ta czy w ta nie jest problemem,

Gratuluje córeczki :)

Byłam na wizycie i gin mi zrobił połówkowe i wyszedł termin porodu na ten sam dzień z usg co z @ czyli 1 wrzesień. Dzidzia dobrze się rozwija i będę mieć chłopca, dziś widziałam siusiaka mojego synka, rozmawiałam też na temat porodu ale powiedział mi ,że jeszcze za wcześnie rozmawiać na ten temat, mam zrobić badania na obciążenie glukozy, morfologie i mocz.

Motylla gratulacje chlopca!!!!:)))))

My juz tez po wizycie - wszystko w porzadku - ginek zachwycony wynikami wszystkimi :D No i nastepna wizyta 1 czerwca ;D

Gratuluje wszystkim udanych wizyt!!

Jeszcze trochę i nasze maleństwa będą z nami:-D
Póki co moje połówkowe 20maja, czekam z niecierpliwością i zazdroszczę troszkę tym co już miały. No i na określenie płci czekam, bo jakoś nie mogę zacząć zakupów zanim się nie dowiem:-p

Motylla gratuluję synka!

Motylla gratuluję chłopca :-)
Mononoke - super, że wizyta udana - no i że wyniki ok - to najważniejsze :-)
Dzoana - czas szybko zleci - i zaraz zobaczysz dzidzię na ekranie ;-)

Asiu - dziękuję za uspokojenie. Czytałam, że to jest ok jeśli jest w granicach 10 dni - więc chyba mieszczę się w normie. Przyzwyczajona jestem, że moje dzieciaczki duże - a to przecież dziewczynka ;-)
Chłopcy rodzili sie powyżej 4 kg - myśę, że kobietka b edzie mniejsza - choć nie wiadomo ;-)

no widzę, ze możemy tutaj założyć funclub Gunsów, Nirvany no i Metallica jeszcze:-) Mononoke jak mamuśka taka rockowa to zamaist lalek dostanie gitarę i będzie czad;-) ja Cie rozumiem, bo mam to samo ogólny wstręt do różowego, ale u mnie będzie troszku łatwiej, bo synuś

Ewelina córcia prześliczna!!!

ja dzisiaj też na wizycie byłam, wszystko super, lekarka mnie pochwaliła, a synuś duży ładny i jak zwykle fikał na całego:-)

No i tak ma byc tutaj zawsze.RTakie radosne wieści
Baaaardzo wszytkim gratuluje tak udanych i radosnych wizyt.
I kurcze podsycacie strasznie moją niecierpliwośc w oczekiwaniu mojej wizyty.No i te zdjęcia usg juz takich duuuzych maluszków ;)

reklama
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt i swietnych wynikow!
Ja tez sie juz nie moge doczekac polowkowego - jeszcze 2 tygodnie :-( ale na szczescie w nastepny wtorek mam wizyte u mojej ginki to przynajmniej na chwilke podejrze co tam moj maluch nawywijal w tym miesiacu, bo taki aktywny od kilku dni ze pewnie tam sobie juz palac wybudowal :-D

Do góry