reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

A ja wczoraj przeżyłam okropne chwile, wstałam kolo 10 i już w łóżku dostałamnagłego ostrego bulu w podbrzuszu, ale myślałąm że to od zaprć po żelazie. Poleciałąm zrobić sobie herbatki usiadłam przed kompem zaczełam czytać co u was i brzuch zaczoł mnie bileć jeszcze bardziej aż wstać nie mogłam. Jak na chwile przeszło polazłam po nospe, magnez i duphaston i łyknełam to wszystko i położyłam się troszeczke przeszło ale nadal bolało :(
Mąż się urwał z pracy i pojechaliśmy do mojej lekarki, przyjeła mnie zbadała w środku wszystko ok, ale brzuch strasznie twardy i obolały :(
Mam łykać fenoterol i isoptin, uważać na siebie i odpoczywać, za 2 tyg do kontroli.

Przeraziłam sie wczoraj okropnie :( już najgorsze myśli miałam.

Po tych lekach ręce trzęsą mi się jak staruszce.
A od rana małej nie czuje i się denerwować zaczynam.

moja córeczka też raczej różową księżniczką nie będzie.
Chociaż trochę ciuszków różowych ma, ale nie mam zamiaru stroić jej całej na różowo, raczej jako dodatek do brązu szarości. Staram się ciuszki kupować innych klorów, ale niestety najwięcej dla dziewczynek jest różu. Nawet ostatnio tak sobie w sklepie myślałam że dla chłopców to takie fajne robią ciuszki ze zwierzątkami autkami dinusiami itp a dla dziewczynek tylko róż i jakieś dziwne wróżki itp.
Ja mojej to puszczam ostrą muzykę od jakiegoś czasu i nawet ostrzejsza od metallici, niech nabiera "dobrych" nawyków :p Mąż na mnie krzyczy że ją straszę. Ale mi się zdaje że się jej podoba, podobnie na Fasolki reaguje.
Tak jeszcze sobie myslalam że dziewczynki to o tyle dobrze mają że mogą się bawić wszystkimi chłopięcymi zabawkami i nikogo to za bardzo nie dziwi, a na chłopców z laleczkami dziwnie patrzą.

Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt :-)

I ja po wczorajszej wizycie, ale nie zaglądałam do Was , bo jakoś wczoraj nieciekawie się czułam, brzuszek trochę pobolewał i twardawy się zrobił , dostałam leki rozkurczowe i noc jakoś przeżyłam. Dziś czuję się o niebo lepiej :-) Ginka mnie zbadała, wszytsko ok, ale dalej się "czepia" mojej obniżonej macicy że nie "gruszka" tylko "jabłko" więc luteinę dalej mam zażywać i odpoczywać. Za 2 tyg. wizyta kontrolna i wtedy dostanę skierowanie na morfologię i glukozę a w poniedziałek usg połówkowe, już nie mogę się doczekać !!

asia dbaj o siebie i odpoczywaj !!

Motylla gratuluję synka !!

Nie wiem czy mogę się dołączyć do tak rozwiniętego tematu, jednak zaryzykuję ;) Chciała bym na początku bardzo cieplutko przywitać wszystkie mamuśki ;)
Dołączyłam do portalu niedawno, dlatego tez powolutku włączam się w rozmowy. W związku z tym, iż mam termin na
ok. 6 września jestem już po USG miedzy 12-14 tyg. ciąży a także po USG połówkowym. Przerabialiśmy też z maleństwem amniopunkcję co dało nam okazję do wielu niepotrzebnych trosk i zmartwień... Na chwile obecną praktycznie wszystko jest ok, prócz "pamiątki" po amniopunkcji w postaci stawiania się macicy (twardnienia brzuszka) :( No cóż...wierzymy jednak że wszystko będzie ok. We wtorek zaczynamy bowiem szósty miesiąc!

Buziam wszystkie forumowiczki i życzę tylko dobrych wiadomości od ginekologów ;)

A oto mole maleństwo jeśli mogę się pochwalić ;)

Załączniki

• 16.03.2011.jpg
    16.03.2011.jpg
    38,2 KB · Wyświetleń: 59
  • 15.04.2011 VIII.jpg
    15.04.2011 VIII.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 70
Mambusia witamy na forum :-)
trzymam kciuki zeby dalej też wszystko przebiegało bez problemów. Znasz juz płec swojego maluszka?

pozdrawiam

reklama
miki - chyba zależy od lekarza, ja w jednej i w drugiej ciaży miałam tylko pierwsze dopochwowo, tak ok. 6tc, potem wszystkie przez brzuch. Ostatnio lekarka podczas badania zrobiła dopochwowo na chwile żeby zmierzyć długość szyjki z podejrzeniem że sie skraca, ale całe szczęscie wszystko dobrze, potem przestawiła na to przez brzuch i badała dzidzię.

Do góry