reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

A czy idąc na ktg trzeba coś słodkiego zjeść? Bo ktoś wcześniej pisał, żeby zjeść, aby mały się ruszał. Ale czy to nie będzie jakieś takie sztuczne wymuszanie na nim ruchu?

reklama
NIe wiem jak teraz. Ale pamietam z corcia jak byłam pierwszy raz na ktg to oczywiście cały czas spała i nie zapisały sie ruchy. Musiałam cos zjeść i wrócić na
Kolejne badanie. Dlatego dobrze radzą dziewczyny zeby zjeść cos słodkiego albo porządny posiłek.

hmmm no to ja nie wiem ale u mnie nikt mi nie karze tego robic a mimo wszystko ginka wie z ktg ze dziecko sie rusza i na ile jest aktywne.Masz dwa czujniki na brzuchu zapinane czy jeden?

Bluetooth ja miałam zapinane 2 czujniki i kazano mi naciskac przycisk kiedy czuje ruchy dziecka. Ktg zapisuje sam ruchy ale lekarz przez to ze naciskasz wie ze czujesz prwidłowo ruchy i czy nie sa mylone ze skurczami.

NIe wiem jak teraz. Ale pamietam z corcia jak byłam pierwszy raz na ktg to oczywiście cały czas spała i nie zapisały sie ruchy. Musiałam cos zjeść i wrócić na
Kolejne badanie. Dlatego dobrze radzą dziewczyny zeby zjeść cos słodkiego albo porządny posiłek.

U mnie nie każa jesc przed ktg, ale to kwestia pewnie lekarza, jesli chce zeby dziecko było bardziej aktywne i miało szybsze tetno(140) to moze zalecic przed cos słodkiego, bo przeciez jak spi tetno jest niższe (ok120). Lekarz sprawdza czy w okreslonym czasie tetno nie spada, a jak maluszek spi to moze mylnie wskazywac nizsze tetno.

a mój ginek poszedł se na urlop,a mi polecił iść sobie do jakiegoś szpitala i tam kogoś poprosić o zrobienie KTG...no tak,ale gdzie,jak ,do kogo?bez sensu,nie będę się prosić,jak się zacznie akcja porodowa to i tak mi zrobią...

Martela no cóż tak to bywa, ze lekarz tez człowiek i na urlop ma prawo pójść. Mój tez wybiera sie na urlop we wrześniu i tak samo było w pierwszej ciazy. Tez wysłał mnie do szpitala i tam bez problemu mi je zrobili, tylko musiałam sie umówić. Zreszta on u siebie chyba i tak ktg nie robi.
Spróbuj umówić sie w szpitalu to Twoje prawo i nie powinni Ci odmówić.

reklama
a ja w 1-szej ciąży w ogóle nie miałam ktg..właściwie to nie wiem po co ono jest...
u mnie czystość 55zł..ciekawe czemu tak dużo? i zastanawiam się czy przy cc jest to potrzebne?

Do góry