reklama
NIe wiem jak teraz. Ale pamietam z corcia jak byłam pierwszy raz na ktg to oczywiście cały czas spała i nie zapisały sie ruchy. Musiałam cos zjeść i wrócić na
Kolejne badanie. Dlatego dobrze radzą dziewczyny zeby zjeść cos słodkiego albo porządny posiłek.
Kolejne badanie. Dlatego dobrze radzą dziewczyny zeby zjeść cos słodkiego albo porządny posiłek.
Kati!
Zaangażowana w BB
hmmm no to ja nie wiem ale u mnie nikt mi nie karze tego robic a mimo wszystko ginka wie z ktg ze dziecko sie rusza i na ile jest aktywne.Masz dwa czujniki na brzuchu zapinane czy jeden?
Bluetooth ja miałam zapinane 2 czujniki i kazano mi naciskac przycisk kiedy czuje ruchy dziecka. Ktg zapisuje sam ruchy ale lekarz przez to ze naciskasz wie ze czujesz prwidłowo ruchy i czy nie sa mylone ze skurczami.
Kati!
Zaangażowana w BB
NIe wiem jak teraz. Ale pamietam z corcia jak byłam pierwszy raz na ktg to oczywiście cały czas spała i nie zapisały sie ruchy. Musiałam cos zjeść i wrócić na
U mnie nie każa jesc przed ktg, ale to kwestia pewnie lekarza, jesli chce zeby dziecko było bardziej aktywne i miało szybsze tetno(140) to moze zalecic przed cos słodkiego, bo przeciez jak spi tetno jest niższe (ok120). Lekarz sprawdza czy w okreslonym czasie tetno nie spada, a jak maluszek spi to moze mylnie wskazywac nizsze tetno.
martela
Fanka BB :)
a mój ginek poszedł se na urlop,a mi polecił iść sobie do jakiegoś szpitala i tam kogoś poprosić o zrobienie KTG...no tak,ale gdzie,jak ,do kogo?bez sensu,nie będę się prosić,jak się zacznie akcja porodowa to i tak mi zrobią...
Niezłe podejście lekarza do pacjentkia mój ginek poszedł se na urlop,a mi polecił iść sobie do jakiegoś szpitala i tam kogoś poprosić o zrobienie KTG...no tak,ale gdzie,jak ,do kogo?bez sensu,nie będę się prosić,jak się zacznie akcja porodowa to i tak mi zrobią...

Martela no cóż tak to bywa, ze lekarz tez człowiek i na urlop ma prawo pójść. Mój tez wybiera sie na urlop we wrześniu i tak samo było w pierwszej ciazy. Tez wysłał mnie do szpitala i tam bez problemu mi je zrobili, tylko musiałam sie umówić. Zreszta on u siebie chyba i tak ktg nie robi.
Spróbuj umówić sie w szpitalu to Twoje prawo i nie powinni Ci odmówić.
Spróbuj umówić sie w szpitalu to Twoje prawo i nie powinni Ci odmówić.
reklama
aniawos
Fanka BB :)
a ja w 1-szej ciąży w ogóle nie miałam ktg..właściwie to nie wiem po co ono jest...
u mnie czystość 55zł..ciekawe czemu tak dużo? i zastanawiam się czy przy cc jest to potrzebne?
u mnie czystość 55zł..ciekawe czemu tak dużo? i zastanawiam się czy przy cc jest to potrzebne?
Podziel się: