reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Kurczaczek - gratuluję wizyty :tak:Ja też miałam krwiaka, ale wchłonął się dosyć szybko i teraz nie ma już po nim żadnego śladu. Dlaczego tak późno karta ciąży?

A jak się czujesz?

reklama
Dzisiaj jest spoko, mała dała się nawet wyspać ;-)
Męczą mdłości, już mam zgagę czasami, wzdęcia i zaparcia ( czyli standard w ciąży).
Kartę ciąży późno, bo w październiku dopiero będę miała pierwszą wizytę w przychodni gdzie będę prowadziła ciążę, a wczoraj miałam wizytę w prywatnej przychodni gdzie mój lekarz dodatkowo przyjmuje. Więc była pogadanka, usg i dał skierowanie na usg do szpitala. A reszta już w przychodni będzie ;-)

Hej dziewczyny
Właśnie wróciłam od lekarza i nieco jestem przygnębiona ( pomijając pogodę za oknem) pani dr powiedziała, że jestem w 7 tc ale nie widać jeszcze płodu , ciałko żółte jest ale nie da zobaczyć też serduszka :(
starsznie sie martwie, kazała powtórzyc HCG i wrócić za tydz bardzo sie boje ;(

Początkująca- napewno wszystko bedzie dobrze. Nie martw sie i myśl pozytywnie. Kazda ciąża inna u jednej widać serduszko juz w 6 tc u drugiej nie i to jest normalne. Spokojnie kochana i trzymam kciuki zeby wszytko było dobrze :*

Początkująca u mnie było to samo. Nie martw się. U mnie widać pęcherzyk i ciałko żółte i tak jakby czasami było widac zarodek ale lekarz nie skupiał sie za bardzo zeby go lepiej uchwycić. Jutro ide do innego lekarza. Tobie też radze skonsultowac sie z innym lekarzem. Moze nasi maja jakis starszy, gorszy sprzet? A moze poprostu jest za wczesnie. Pamiętajmy że dzidzia moze byc młodsza;-) Trzymam kciuki zeby było wszystko dobrze. Na pewno nam sie uda :-)

To jest moje zdjęcie z wtorku. Moze Wy powiecie mi coś na jego temat?

Załączniki

• CAM00089.jpg
    CAM00089.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 106
Ostatnia edycja:
Ewelinka2106 Giovanna89 staram się myśleć pozytywnie i idę jutro zrobić bete. Zadzwonie do prywatnego i umówie sie na wizyte bo do następnej w przychodni 03-10 chyba nie doczekam :) ale do tego dochodzi to, ze np. nie mam w ogóle mdłości, czasem jest mi niedobrze ale to wszystko, masakra jak my musimy się namęczyć :) pozdrawiam Was cieplutko u mnie leje jak scebra bry :(

Początkująca - a mialas USG zwykle czy dopochwowe?? ja w 7 tyg- wedlug OM tez nie widzilam jeszcze zarodka ale mialam USG przez brzuch i lekarz powiedzial ,ze czasem zarodek pojawi sie pozniej - np jak byla owulka pozniej- ale dostalam Progesteron (luteina) 2X1 tab pod jezyk

ja już nie mogę wytrzymać żeby się pochwalić :D no więc dzidziuś jest, ma 1,56cm długości, serduszko bije, na wizycie nawet się poruszył :D na zdjęciach widać już główkę i maleńkie rączki i nóżki :D o mamo :D ale to cudowne było ^^ kolejna wizyta za 2 tygodnie i wtedy zostanie mi założona karta ciąży, jak już będę miała wszystkie badania zrobione :) dostanę też skierowanie na badania prenatalne żeby mieć je za darmo :)

DSC_0152.jpgDSC_0153.jpg

Załączniki

• DSC_0152.jpg
    DSC_0152.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 125
  • DSC_0153.jpg
    DSC_0153.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 113
Gratulacje udanych wizyt;-)

Aesthete fajny dzidziol u mnie tak nie było widać nożek ani rączek:-(mam nadzieje ze to tylko tak ulozenie było

reklama
Do góry