reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
szkola13 3.25c m to jestes dalej niż suwaczek chyba pokazuje bo to wskazuje gdzies na 10t4d :)

Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że szkola13 pisała kiedyś, że jest dość dużą kobietą, więc sądzę, że i dzidziuś może szybko rosnąć, bo ma łatwy dostęp do potrzebnych mu składników :-D

No i jestem ;-)

Chciałam wam zameldować co ijak...

Byłam wczoraj u mojej ginki, uff jak dobrze że tam pojechałam. Przyjęła mnie w swoim szpitalu w bytomiu, bo w medicoverze to o tej porze niewiele bym zdziałała.

Zbadała mnie, USG, bąbelek już taki duży! Ma prawie 5,8 cm!!! :zawstydzona/y: To dlatego mój brzuchol jest tak pokaźny :-p Termin przesunął mi się na 27 kwietnia.

Co do szyjki - faktycznie się skróciła, ale nie tak bardzo. Ginka powiedziała że tak z 4 cm ma i założymy sobie passer (nie wiem czy tak się pisze) w 13 tc.
Do tego czasu L4, odpoczywanko i duphaston 3x1 + jakieś leki rozkurczowe. ;-) Powiedziała, że mam być dobrej myśli.

Straciatella, dzięki, że się odezwalaś! Cieszę się, że jest lepiej!!! Pessar to dobre rozwiązanie, ale dlaczego masz czekać do 13. tygodnia? Duży ten Twój maluch :-D Jakieś witaminy bierzesz, że tak rośnie? :-D

Straciatella super że tak to sie skończyło. I faktycznie masz dużego bąbla:)
A ja faktycznie jestem duża a bąbel nadrobił i dziś jest 10t2d:) Dzidzia nadrobiła :)
Ja nie biorę żadnych witamin tylko kwas foliowy:)

Straciatella wiec jednak kwietniowka bedziesz? Mam nadzieje, ze nas nie opuscisz :( Super, ze wszystko dobrze z dzidzusiem i faktycznie duzy juz ten Twoj lokator :) Teraz odpoczywaj tylko:tak:

Dzięki dziewczyny;-)

Wolę być Majówką, nie pozbędziecie się mnie tak łatwo :-)

A passer w 13 tc dopiero, bo zaleca się go od II trymestru.
Do tego czasu nie powinno być źle... chyba :nerd:

reklama
Dzięki dziewczyny;-)

Wolę być Majówką, nie pozbędziecie się mnie tak łatwo :-)

A passer w 13 tc dopiero, bo zaleca się go od II trymestru.
Do tego czasu nie powinno być źle... chyba :nerd:

będzie dobrze :) 4cm to bardzo dluuuuuga szyjka :)
będziesz miała taki "pierścioneczek" na szyjce.
będziesz musiala po zalozeniu być bardziej wyczulona na infekcje i grzybki bo będą mogly się częściej przytrafiać gdyż pessar to jednak ciało obce w organizmie. ale najważniejsze ze pomoze :)

a wymiar dzidziusia to tylko do pupy. a z nozkami jaki duzy musi być :)

Do góry